Mednarodne novice

Mednarodno sodelovanje je ključnega pomena za uspešen razvoj vseživljenjskega učenja. Učimo se od drugih in drugi se učijo od nas.

Evropsko omrežje za spretnosti odraslih

Evropsko omrežje za spretnosti odraslih

z Slovenije so se v mrežo včlanjeni ACS, MIZŠ in LU Ptuj. EBSN si neumorno prizadeva pridobiti nove člane, saj se s tem krepita tudi njena vloga in glas v podporo razvoja spretnosti odraslih v Evropi.  Zainteresirane organizacije lahko najdejo informacije o koristnosti sodelovanja v zvezi in postopku včlanitve v zvezo na tej povezavi ali pa pri avtorici članka.   

S 6. Mednarodne konference PIAAC

S 6. Mednarodne konference PIAAC

6. Mednarodno konferenco o kompetencah odraslih PIAAC v Rimu so organizirali OECD, ANPAL pri italijanskem Ministrstvu za delo in socialno politiko in INAPP. Dogodka so se udeležili predstavniki 30 držav, tudi tri strokovnjakinje z ACS.

Projekt EPUO prehaja v novo fazo

Projekt EPUO prehaja v novo fazo

Z veseljem ugotavljamo, da EK poenostavlja administrativne postopke – posnemanja vredno! O dejavnostih projekta EPUO v Sloveniji vas bomo redno obveščali, tudi v tem obdobju pa se veselimo priložnosti za njihovo izvedbo skupaj z vami.

Obisk kolegov iz Bosne in Hercegovine

Obisk kolegov iz Bosne in Hercegovine

Sredi novembra se je pri nas zglasila delegacija iz Bosne in Hercegovine. Tudi tokrat smo obisk organizirali z DVV International – uradom za BiH. V naše kraje so pripeljali 20 gostov iz šestih kantonov, predvsem predstavnikov različnih ministrstev.

IZDAJATELJ

IZDAJATELJ

KOTIČEK EPALE

Rubrika Kotiček EPALE

NAVODILA AVTORJEM

NE PREZRITE

Arhiv