Mednarodne novice

Mednarodno sodelovanje je ključnega pomena za uspešen razvoj vseživljenjskega učenja. Učimo se od drugih in drugi se učijo od nas.

Evropsko omrežje za spretnosti odraslih v pripravah na vsakoletni strokovni dogodek 10.–12. junija 2020 v Bratislavi

Evropsko omrežje za spretnosti odraslih v pripravah na vsakoletni strokovni dogodek 10.–12. junija 2020 v Bratislavi

z Slovenije so se v mrežo včlanjeni ACS, MIZŠ in LU Ptuj. EBSN si neumorno prizadeva pridobiti nove člane, saj se s tem krepita tudi njena vloga in glas v podporo razvoja spretnosti odraslih v Evropi.  Zainteresirane organizacije lahko najdejo informacije o koristnosti sodelovanja v zvezi in postopku včlanitve v zvezo na tej povezavi ali pa pri avtorici članka.   

S 6. Mednarodne konference PIAAC

S 6. Mednarodne konference PIAAC

6. Mednarodno konferenco o kompetencah odraslih PIAAC v Rimu so organizirali OECD, ANPAL pri italijanskem Ministrstvu za delo in socialno politiko in INAPP. Dogodka so se udeležili predstavniki 30 držav, tudi tri strokovnjakinje z ACS.

Projekt EPUO prehaja v novo fazo

Projekt EPUO prehaja v novo fazo

Z veseljem ugotavljamo, da EK poenostavlja administrativne postopke – posnemanja vredno! O dejavnostih projekta EPUO v Sloveniji vas bomo redno obveščali, tudi v tem obdobju pa se veselimo priložnosti za njihovo izvedbo skupaj z vami.

Obisk kolegov iz Bosne in Hercegovine

Obisk kolegov iz Bosne in Hercegovine

Sredi novembra se je pri nas zglasila delegacija iz Bosne in Hercegovine. Tudi tokrat smo obisk organizirali z DVV International – uradom za BiH. V naše kraje so pripeljali 20 gostov iz šestih kantonov, predvsem predstavnikov različnih ministrstev.

IZDAJATELJ

IZDAJATELJ

KOTIČEK EPALE

Rubrika Kotiček EPALE

NAVODILA AVTORJEM

Arhiv

© 2017-2020 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog