Mednarodne novice

Mednarodno sodelovanje je ključnega pomena za uspešen razvoj vseživljenjskega učenja. Učimo se od drugih in drugi se učijo od nas.

Kakšna je bila zima na slovenski strani EPALE

Pisana, vključujoča, kritična in predvsem projektno obarvana Sodelavci projekta Erasmus+ FIDO, ki se ukvarja z medijsko pismenostjo, so za EPALE pripravili intervjuje s ključnimi sodelavci projekta. Pogovarjali so se s programerjem Luigijem Bevilacqua, ki jim je...

Sestanek projektne skupine GLAS v Bruslju

Sestanek projektne skupine GLAS v Bruslju

Posvetili smo se pripravi priporočil za vključevanje odraslih iz ranljivih skupin v postopke vrednotenja znanja in spretnosti ter za kakovostno izvedbo teh postopkov za svetovalce. Delavnico je vodila predstavnica Evropske zveze za izobraževanje odraslih

Zgodbe – pomemben del (Tednov) vseživljenjskega učenja

Zgodbe – pomemben del (Tednov) vseživljenjskega učenja

Doživeti jih je želela tudi Giuliana Pena iz irske ustanove za izobraževanje odraslih AONTAS. S to organizacijo nas veže dolgoletno sodelovanje, z mnogimi zaposlenimi tudi iskreno prijateljstvo. Deluje pod okriljem irske vlade in zagovarja pravico odraslih do vključevanja v vseživljenjsko učenje.

Tri priložnosti za učenje in izmenjavo

Tri priložnosti za učenje in izmenjavo

Predstavila sem naše aktualne izzive v IO ter nekaj primerov dejavnosti, ki bi lahko pomenile priložnosti za povezovanje. V bližnji prihodnosti se očitno lahko nadejamo novih pobud za mobilnosti in partnerstva.

Andragoški center Slovenije

Andragoški center Slovenije - 30 let

KOTIČEK EPALE

Rubrika Kotiček EPALE

NE PREZRITE

Poti ustne zgodovine

četrtek, 9. 2. 2023

Kulturni bazar 2023

petek, 31. 3. 2023

Arhivi