Izjava o varstvu zasebnosti

V tem dokumentu opisujemo, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke pri pošiljanju elektronskih novic.

Vrste in nameni obdelave osebnih podatkov

Za prijavo na novice in vabila na dogodke, ki jih pošiljamo po elektronski pošti, zbiramo podatek o vašem elektronskem naslovu.

Z uporabo personaliziranih spletnih povezav in slik, ki so sestavni del elektronskih novic, zbiramo podatke o prebranih novicah in obiskanih povezavah, ki so bile objavljene v novicah, ki smo vam jih poslali.

Več informacij o obdelavi osebnih podatkov pri obisku novic, objavljenih v našem spletnem mestu, je zbranih v Izjavi o varstvu zasebnosti spletnega mesta.

Elektronske novice vam lahko posredujemo le, če nam sporočite svoj elektronski naslov.

Navedene podatke bomo zbirali zaradi obveščanja na podlagi vaše privolitve ali zaradi našega zakonitega interesa. Če ste nam dali svojo privolitev, obdelava vaših osebnih podatkov temelji na točki a 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR), če ste z nami sklenili pogodbo, pa na točki f 6. člena GDPR.

Vaše osebne podatke bomo zbirali in vam pošiljali elektronske novice tako dolgo, dokler ne bomo prejeli vaše zahteve za odjavo, ki hkrati pomeni tudi preklic vaše privolitve. V primeru, ko obdelava temelji na našem zakonitem interesu, pa vas po prejemu odjave ne bomo več obveščali po elektronski pošti, odjava pa samodejno ne vpliva na izvirno podlago za obdelavo osebnih podatkov.

Z vsakim sporočilom, ki bo vsebovalo novico, obvestilo ali vabilo in bo poslano na podlagi našega zakonitega interesa ali vaše privolitve, bomo poslali tudi povezavo na spletno stran z enostavno odjavo oziroma preklicem privolitve. Preklic privolitve lahko vedno sporočite tudi na elektronski naslov info@acs.si.

Po odjavi oziroma preklicu vaše privolitve bomo vaše osebne podatke, povezane s pošiljanjem elektronskih novic, izbrisali v roku 30 dni.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

Zbrane osebne podatke bodo obdelovali:

  1. naši zaposleni, ki so zadolženi za pošiljanje novic in obvestil po elektronski pošti,
  2. naši zaposleni, ki skrbijo za tehnično delovanje spletnega mesta,
  3. naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov.

V zvezi s to obdelavo osebnih podatkov veljajo naslednje posebnosti, povezane z vašimi pravicami.

Pravica do izbrisa

Pravico imate doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, kadar temelji obdelava osebnih podatkov na vaši privolitvi.

Kadar temelji obdelava podatkov na našem zakonitem interesu, je vaša pravica do izbrisa odvisna od izvirnega namena in podlage za obdelavo podatkov.

Če kot posameznik želite, da vaše osebne podatke izbrišemo, lahko to zahtevate po elektronski pošti (info@acs.si) ali pisno po pošti. Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do prenosljivosti

V sklopu prenosljivosti lahko zahtevate podatke, ki jih zbiramo o vaših obiskih našega spletnega mesta, kadar ste za dostop do spletnega mesta uporabili povezavo v elektronski pošti. Ostalih podatkov ne moremo zanesljivo povezati s posameznikom, zato zanje ne zagotavljamo prenosljivosti.

Obdelovalci

Podatke obdelujejo naši zaposleni, ki so zadolženi za pošiljanje novic in obvestil po elektronski pošti, naši zaposleni, ki skrbijo za tehnično delovanje spletnega mesta, ter naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov, če je to potrebno.

Vse ostale pravice in splošni vidiki varstva osebnih podatkov so navedeni v naši Krovni izjavi o varstvu zasebnosti.

IZDAJATELJ

IZDAJATELJ

KOTIČEK EPALE

Rubrika Kotiček EPALE

NE PREZRITE

ICDE World Conference on online learning

nedelja, 3. 11. 2019 - četrtek, 7. 11. 2019

Evropski teden učenja na daljavo 2019 – EDLW

ponedeljek, 11. 11. 2019 - petek, 15. 11. 2019

Global Education Conference (GEC)

ponedeljek, 18. 11. 2019 - sreda, 20. 11. 2019

Letni posvet o izobraževanju odraslih

torek, 19. 11. 2019 - sreda, 20. 11. 2019

9. Teden vseživljenjskega učenja v Evropskem parlamentu

ponedeljek, 2. 12. 2019 - petek, 6. 12. 2019

Jabolka kakovosti

sreda, 4. 12. 2019

Arhiv

© 2017-2019 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog