Tedni vseživljenjskega učenja

Rubrika je namenjena dogajanju, povezanem s tedni vseživljenjskega učenja. TVU ni enkraten dogodek, priprave in analize trajajo vse leto.

Okrepili smo (se za) priprave na TVU 2021

Okrepili smo (se za) priprave na TVU 2021

Sodelovanje v TVU izvajalcem IO zagotovo prinaša večjo prepoznavnost v njihovih okoljih, kar bo letos sovpadalo z vpisi v novo šolsko leto. Tedaj bomo uradno objavili tudi prenovljeno različico portala Kam po znanje, s katerim na ACS vse leto skrbimo za ustrezno obveščenost o priložnostih za formalno in neformalno IO.

Priznanja ACS – tako doslej, kako naprej?

Priznanja ACS – tako doslej, kako naprej?

Ko sem za ta članek ponovno prebral publikacijo Slavice Borke Kucler Zgledi vlečejo, dejanja mičejo, ki podrobno opisuje navdušenje in vznesenost ob začetku podeljevanja priznanj in o rekordnih 50 predlogih za priznanja, se mi je zazdelo, da je bilo to v nekem drugem, drugačnem, bolj romantičnem času.

Tedni vseživljenjskega učenja spet jeseni!

Tedni vseživljenjskega učenja spet jeseni!

Lanska izkušnja je prinesla številna spoznanja, ki jih bo mogoče s pridom uporabiti pri snovanju letošnjih pristopov. Razpolovljeno število prirediteljev (981 v 2020 v primerjavi s 1.911 v letu 2019) ni moglo zavreti odločenosti in dobre volje soustvarjalcev TVU, da jubilejni, 25. festival učenja izpeljejo v blišču, ki so ga razmere pač dopuščale.

Odrasli in učenje v času covida-19

Odrasli in učenje v času covida-19

To je zgodba letošnjih TVU, povedana v prvi osebi množine, čeprav gre največja zasluga za njen uspeh koordinatorjem in izvajalcem TVU na lokalni ravni! Še posebno pa vsem sodelujočim na letošnjih izvedbah Parade učenja – Dneva učečih se skupnosti.

O TVU 2020

O TVU 2020

Od leta 2006 do lani smo odprtja organizirali skupaj z zavzetimi koordinatorji na lokalni ravni. Ti so dodali kulturni spored, nagovore iz lokalnega okolja ter spremljajoče dejavnosti, ki so kar najbolje odražale utrip kraja. Letos naj bi odprtje organizirali v Ljubljani. V ta namen smo izpeljali nekaj premislekov o karseda bučnem obeleženju našega jubileja.

IZDAJATELJ

IZDAJATELJ

KOTIČEK EPALE

Rubrika Kotiček EPALE

NAVODILA AVTORJEM

NE PREZRITE

Natečaj Branju prijazna občina

ponedeljek, 8. 2. 2021 - četrtek, 30. 9. 2021

Dnevi svetovanja za znanje

sreda, 22. 9. 2021 - petek, 24. 9. 2021

Festival za tretje življenjsko obdobje

sreda, 29. 9. 2021 - petek, 1. 10. 2021

Nacionalna konferenca Kreativna učna okolja

sreda, 10. 11. 2021 - četrtek, 11. 11. 2021

Arhivi