Tako bi začeli današnji zapis v VGC Zasavje. Zahvala je potrditev, da res delamo dobro. Naša udeleženka Vesna je v februarju in marcu, poleg drugih aktivnosti, ki se jih redno udeležuje, obiskovala tudi tečaj kaligrafije po spletu. Nastal je izdelek, ki ga vidite na naslovnici. Zahvala nas ni pustila ravnodušnih. Napisana je v kaligrafskem stilu, zato nam je še posebno polepšala dan, poskrbela za dobro voljo in obenem narisala iskren nasmeh na obraz vseh zaposlenih na ZLU. Gospa Vesna, hvala vam in hvala vsem udeležencem, ki pridno obiskujete naše aktivnosti.

Brezplačni tečaji, delavnice, spletna predavanja

V prvih mesecih letošnjega leta smo uspešno izvedli in še naprej izvajamo stalne aktivnosti. Učimo se nemško, angleško, slovensko in italijansko. Na računalniškem tečaju smo se učili delati in oblikovati s programom Inkscape. Izvedli smo tudi enkratne računalniške delavnice (Facebook, varna raba interneta, vodenje družinskega proračuna v Excelu, skrb za varnostno kopijo podatkov). Pred kratkim smo začeli s tečajem Ustvarjamo v PowerPointu, še naprej pa ustvarjamo in slikamo na tečaju Slikanje za dušo ter skrbimo za zdravo in srečno življenje na srečanjih Novodobne tehnike. Organizirali smo tudi različna spletna predavanja z gosti Sanjo Lončar, Ano Ogorelec, Evo D. Bahovec, Franjo Gros, patrom Karlom Gržanom in Ireno Tertinek.

Zanimanje za vse aktivnosti je bilo res izjemno, tako da bomo s prijaznostjo in strokovnostjo še naprej skrbeli za raznolik izbor brezplačnih dejavnosti.

Vabljeni na brezplačne aktivnosti v aprilu 2021

V sodelovanju s Knjižnico Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi vas vabimo na spletno predstavitev knjige MMXX: Leto nevarne bližine. V četrtek, 22. aprila, ob 19.00 bo z nami avtor Ali Žerdin. 

Poskrbeli smo tudi za zdravje in boljše počutje, zato v sredo, 14. aprila, začnemo z aktivnostjo Športna rekreacija za zdravje pod vodstvom Mitje Duha. Športna rekreacija bo potekala vsako sredo ob 9.00 na Stadionu Rudar v Trbovljah.

Poleg vseh stalnih aktivnosti pa bodo v aprilu potekale tudi enkratne dejavnosti. Načrtujemo ustvarjalno delavnico Pridi pod smreko in bodi eko, na kateri bomo s starodavno umetnostjo vezanja vozlov v različne vzorce izdelovali makrame iz majic. Delavnica bo v četrtek, 15. 4., ob 10.00 pred Graščino v Zagorju.

Zdrava prehrana je izjemno pomemben vidik našega zdravja. Kako do zdravja z zdravilnimi rastlinami, nas bo seznanila gospa Cvetka Drnovšek, ustanoviteljica in predsednica Društva za zdravilne rastline Zasavje. Gospa Cvetka je tudi naša prostovoljka, ki je za svoje delo prejela srebrno plaketo, priznanje Občine Zagorje ob Savi. Srečanje bo v ponedeljek, 19. aprila, ob 9.30 v dnevnem centru VGC Zasavje.

V pomlad pa se bomo podali tudi s sladkimi četrtki z Mojco. Vabimo vas, da se nam pridružite na kulinarični delavnici v četrtek, 22. aprila, ob 10.00. Pripravili bomo domačo osvežilno lahko bajadero. Za sestavine in prijetno druženje bomo poskrbeli v dnevnem centru VGC Zasavje na lokaciji v Zagorju, Grajska 2.

V VGC Zasavje pa je organizirana tudi učna pomoč za angleščino in matematiko. Izvajamo individualno in skupinsko učno pomoč pri učenju in utrjevanju znanja. Dejavnosti vodijo mentorji in prostovoljci. Za več informacij obiščite našo spletno stran, nas pokličite ali nam pišite, da se dogovorimo. Rade volje vam pomagamo tudi pri sodobni tehnologiji, le prej nas pokličite na 068 613 954 (Mojca) ali 030 366 779 (Dušan) ali nam pišite, da se dogovorimo za vsebine in termine, ki vam najbolj ustrezajo.

Za vse aktivnosti so obvezne predhodne prijave.

Dušan Malić (dusan.malic@zlu.si), Večgeneracijski center Zasavje, Zasavska ljudska univerza