Spletna razprava: Trajnost in učenje odraslih: preseganje zgolj zelenih spretnosti

V torek, 19. marca, bomo med 10. in 16. uro na EPALE gostili spletno razpravo o trajnosti in učenju odraslih. V neposrednem prenosu bosta sodelovali Barbara Archesso, članica delovne skupine EU za učenje za trajnost, in Katharina Wiese, vodja politike za gospodarski prehod in enakost spolov pri Evropskem združenju za okolje. Razpravo bo vodila Andrea Lapegna, namestnica direktorja platforme za vseživljenjsko učenje.

Pridružite se razpravi. Svoje misli pa lahko že zdaj zapišete, saj je možnost komentiranja že na voljo!

Prijavite se na usposabljanje o pripovedovanju zgodb

V sredo, 13. marca, od 10. do 12. ure je bilo na EPALE brezplačno usposabljanje. Delavnico o pripovedovanju zgodb je vodila Allison Myers (vodja StoryCollab). Govorila je o strukturah pripovedovanja in tehnikah za pisanje močne prvoosebne pripovedi.

Izvedite več!

Podkast EPALE – Premagovanje ovir v izobraževanju in družbi

Kako lahko najbolje prepričamo tiste, ki niso zaposleni ali vključeni v izobraževanje? O tej temi smo razpravljali v našem zadnjem podkastu z Georgom Pirkerjem, predsednikom Mreže za demokracijo in izobraževanje o človekovih pravicah v Evropi, ter Jonasom Abrahamssonom, projektnim vodjo v pisarni Regije Västra Götaland – upravi ljudskih univerz.

Poslušajte podkast!

Poročila EPALE

Na prvi ponedeljek v mesecu je bila točno opoldne na sporedu nova epizoda Poročil EPALE. V 12 minutah smo preleteli aktualno dogajanje v svetu IO in na EPALE.

Vsako epizodo si ogledate takrat, ko vam ustreza, ali večkrat, jo posredujete prijateljem ali delite v aplikacijah. Najdete jo v posebnem meniju na EPALE in na našem kanalu na YouTubu.

Špela Močilnikar (spela.mocilnikar@cmepius.si), CMEPIUS