Prizorišča TVU so razpršena po času (od 10. maja do 16. junija) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem), PU pa odlikuje zgoščeno dogajanje v središčih mestnih in drugih večjih skupnosti. Izpeljave PU v različnih krajih po Sloveniji bodo organizirane 22. maja 2024. Lokacije in programi so objavljeni na spletni strani TVU.

Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Dejavnosti bodo popestrile številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. PU bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih in v javnih medijih.

Srečevali se bodo ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

PU se je v obdobju 2012–2015 razvijala in sofinancirala v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega EPUO. V naslednjih letih je bila uspešno izpeljana na okrog 15 prizoriščih v okviru nacionalne podpore projektu TVU. Tudi letos je Parada učenja – Dan učečih se skupnosti potrdila svojo osrednjo vlogo v TVU. Izbrani nosilci (letos jih je 19) bodo v letu 2024 prejeli denarno podporo MVI.

Priredila: Ana Peklenik (ana.peklenik@acs.si), ACS