Že tretje leto zapovrstjo se z novim študijskim letom na UL mladim pridružujejo tudi starejši študentje. Tisti po 55. letu, ki svoje radovednosti in vedoželjnosti ne morejo premagati.

Modra fakulteta starejšim ponuja možnost, da gradijo svoje znanje in nova prijateljstva ali okrepijo stara prijateljstva iz študentskih časov. Tako univerza postaja stična točka različnih generacij in omogoča pretok znanja med njimi. Z vstopom v skupnost starejših študentov imajo  priložnost, da začutijo utrip študentskega življenja današnjih mladih, s katerimi bodo soustvarjali medgeneracijsko skupnost. Izobraževanja so namenjena vsem starejšim od 55 let, ne glede na predhodno izobrazbo ali kraj bivanja.

V študijskem letu 2023/24 bodo lahko starejši študenti in študentke na različnih ljubljanskih fakultetah in akademijah pridobili raznoliko znanje. Programi, ki nagovarjajo najrazličnejša zanimanja, bodo potekali tako v zimskem kot letnem semestru. Študenti bodo lahko npr. oblikovali turistični vodnik po Sloveniji za generacije 65+ ter spoznavali in prepoznavali, kaj je dobra starost za 21. stoletje. Filozofska fakulteta v sklopu Modre fakultete ponuja širok nabor jezikovnih tečajev, glasbe in pisanja in umetnostne zgodovine. Na Fakulteti za socialno delo bosta potekala programa Življenjske zgodbe v objemu spominov in Spregovorimo o demenci. Fakulteta za matematiko in fiziko se predstavlja s programom bridž. Študentje pa  lahko izbirajo tudi programe s področja športa in plesa, sociologije, filozofije, filma in komunikacij.

Več o programih na povezavi: https://www.uni-lj.si/alumni/modra_fakulteta

Večina programov za starejše študente (55+) se na UL začenja konec oktobra 2023. Informacije o prijavah so na voljo na spletni strani in telefonski številki 01 241 85 59.

Urša Kapler (ursa.kapler@uni-lj.si), Modra fakulteta

Foto: Aleš Osvald/STA