V zadnjih mesecih smo poročali o številu prijaviteljev na prvi rok razpisa programa Erasmus+ 2023 v februarju, ko so lahko predložili svoje predloge projektov mobilnosti posameznikov, ter marcu s predlogi projektov partnerstev za sodelovanje. Vloge za partnerstva za sodelovanje so še v ocenjevanju. Na CMEPIUS pa že neučakano odštevamo dneve do nacionalne komisije, ki bo potrdila rezultate razpisa projektov mobilnosti. V sredini maja boste na naši spletni strani med rezultati in sklepi razpisa izvedeli, kdo je bil tokrat uspešen in h komu se v prihodnje obrniti po nasvet ob prijavi. Vsem uspešnim prijaviteljem že zdaj čestitamo za kakovostno pripravljen predlog in želimo še več uspeha pri izvajanju projekta.

Si želite uspeha na razpisu Erasmus+ v prihodnje tudi vi?

Za uspeh na razpisu je ključen kakovostno pripravljen predlog projekta. Vse je lažje, če stanovski kolegi z nami delijo izkušnje z izvajanjem projektov. V ta namen na CMEPIUS v juniju načrtujemo dva dogodka. Prav vse, ki delujete v izobraževanju in učenju odraslih, želimo povabiti v program Erasmus+. Izkazalo se je namreč, da tisti, ki imajo izkušnjo s sodelovanjem v projektu Erasmus+, navajajo veliko pozitivnih učinkov. Ti močno prispevajo h kakovosti izobraževanja in dela v posamezni organizaciji. O tem se boste lahko prepričali na lastne oči in ušesa na dveh zajtrkih z EPALE. V živo ju bomo izvedli junija.

Prvi bo v petek, 9. junija, v Vzorčnem mestu Velenje. Namenjen bo deljenju izkušenj in informacij o uspešni prijavi projektov mobilnosti učečih se in strokovnega osebja. Gre za projekte, pri katerih svoje strokovne sodelavce ali udeležence programov pošljete v tujino na izobraževanje ali usposabljanje in tako v svojo organizacijo pripeljete nove učne metode, didaktična orodja, primere dobrih praks, izkušnje, znanje, poglede, navdušenje in še veliko več. Projekti mobilnosti so primerni za tiste, ki si želijo prvih izkušenj s programom Erasmus+ kot zelo izkušene organizacije. Zato program ponuja kratkotrajne projekte mobilnosti, ki so primernejši za začetnike, in možnost pridobitve akreditacije Erasmus. Ta omogoča dolgoročno načrtovanje strokovnega razvoja in mednarodno delovanje vaše organizacije ter trajno sofinanciranje strokovnega spopolnjevanja vaših sodelavcev.

Želite iz prve roke spoznati izkušnje uspešnih prijaviteljev projektov mobilnosti in akreditacije Erasmus+? Prijavite se na dogodek in se nam pridružite.

Program Erasmus+ ponuja veliko več kot le odhajanje posameznikov v tujino po novo znanje in spretnosti. Tu so tudi priložnosti za sodelovanje s tujimi organizacijami. In temu, torej projektom partnerstev za sodelovanje, namenjamo drugi junijski Zajtrk z EPALE. 29. junija ga bodo gostili na UPI Žalec. Tudi na tem dogodku bomo predstavili tako manjša partnerstva, primernejša za začetnike, kot tudi večja, sodelovalna partnerstva, za katera je potrebnih nekaj izkušenj. Z nami bodo delili namige predstavniki organizacij, ki so bile na razpisu že večkrat uspešne. Več o tem drugem dogodku preberite v prihodnjih novičkah.

Špela Močilnikar (spela.mocilnikar@cmepius.si), CMEPIUS