Na Štirinajstem forumu EPUO novembra lani smo se osredotočili na finančne in potrošniške spretnosti. K sodelovanju smo povabili predstavnike različnih ustanov, ki se ukvarjajo s to tematiko. Ana Vezovišek iz podjetja Vezovišek in partnerji je v svojem prispevku odgovarjala na vprašanja, kako do finančne brezskrbnosti v odrasli dobi. To je tudi tema knjige Adijo, finančni stres s podnaslovom Mirna pot skozi obdobja finančne starosti.

Današnja ponudba izdelkov in nepotrpežljivost vodita v pretirano zadolževanje in finančni stres.

Ana Vezovišek

na 14. Forumu EPUO

Knjiga ima dva dela. V prvem so nanizane zgodbe posameznikov, ki razkrivajo naša zakoreninjena prepričanja. Avtorja jih kritično presodita in ponudita drugačno rešitev: sistem treh vreč denarja in povratne povezave med njimi. Drug del opisuje obdobja finančne starosti – od otroka do modreca, ki je finančno svoboden. V dodatku ponujata možnost izračuna finančne starosti in pokažeta, kako dati svojemu načrtu mladosten pospešek.

Knjiga je pregledna, oplemenitena s številnimi primeri in ličnimi ilustracijami. Odpira pot k znanju, ki ga vsi nujno potrebujemo. Prepričajte se – izposodite si jo v Knjižnici ACS.

Priredila: Ana Peklenik (ana.peklenik@acs.si), ACS