Prireditve letošnjih TVU, ki so se zvrstile med 10. majem in 16. junijem, so odlično prikazale raznobarvnost učenja. V naši regiji smo ustvarili mrežo 29 izvajalcev, s katerimi smo skupno izpeljali več kot 90 dogodkov za vedoželjneže vseh generacij. Udeleženci so se učili japonskega vezenja, spoznavali grške otoke, razvijali finančno pismenost, se učili o demenci, fibromialgiji in bralno-pisnih težavah, ustvarjali s pikicami, izdelovali papirnate cvetove, odkrivali skrivnosti fraktalne risbe, dobrega javnega nastopanja, raziskovali svoj ikigai, poskakovali v ritmih irske glasbe in še mnogo drugega.
Zahvala organizatorja - LU Koper

Udeleženci so se na prireditve izjemno pozitivno odzvali. Velika večina je poročala, da so jim bile všeč ali zelo všeč. Posebno so pohvalili predavatelje, raznolikost ponujenih tem, dejstvo, da so dogodki brezplačni. Izpostavili so odlično organizacijo, prijetno vzdušje, številni so prosili za več podobnih dogodkov. To bomo nedvomno uresničili v letu 2025, ko nas čaka jubilejna, 30. izvedba TVU.

Pohvala za zanimivo izbiro teme za delavnice, super da je  bila brezplačna in bi se z veseljem udeležila še kakšnega tečaja na to ali podobno temo.

udeleženka dogodka

TVU smo sklenili z evalvacijskim srečanjem, kjer smo skupaj z izvajalci iskali načine, kako biti še boljši. Saj veste, kako gre – nikoli se ne nehamo učiti.

Letos smo se na LU Koper prav posebno veselili festivala učenja, saj smo poleg rednih prireditev, organizirali tudi nacionalno odprtje.

V petek, 10. maja, smo v tesnem sodelovanju z ACS pripravili slavnostno prireditev v Gledališču Koper. Med več kot 200 gosti sta bila tudi minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda in župan Mestne občine Koper Aleš Bržan. MVI in MO Koper sta dogodek tudi finančno podprla.

V osrčje prireditve smo postavili dobitnike priznanj za promocijo učenja in znanja zglednim učečim se iz Slovenske Istre z okolico. Rdeča nit letošnjega nacionalnega odprtja TVU pa je bilo učenje v vseh svojih pojavnih oblikah, zato so prireditev sooblikovali nastopi gledališke skupine, šolskega pevskega zbora, inkluzivne sekcije juda, folklorne skupine … Več o dogajanju preberite v posebnem prispevku.

Ksenija Zečević (ksenija.zecevic@lu-koper.si), LU Koper

Skip to content