Kaj vse znajo narediti spretne roke? Mnogo, če znamo plesti. O študijskem krožku Mala pletilnica Novega mesta smo pisali že v poletnih e-Novičkah. Članice so v petih mesecih ustvarile številne izdelke, kot so odejice, rokavčki pomagavčki, nogavice in še kaj.

Logotipi projekta

V petek, 9. septembra, smo obiskale Dom starejših občanov Ivanež v Gabrju pri Brusnicah. Tam je bila prva dobrodelna pletilska akcija.

Oskrbovanci so nas sprejeli v svoj topli dom. Na tem mestu se zahvaljujem vodji doma gospe Jožici Ivanež Grubar in vsem tamkajšnjim zaposlenim, ki so si vzeli čas in pomagali pripraviti dogodek.

Dobrodelnost članic študijskega krožka se s tem ni končala. Teden dni pozneje, 16. septembra, smo obiskali Varstveno delovni center Novo mesto, enoto Šmihel, in tudi njihovim uporabnikom razdelili enako število odejic.

Včasih se sprašujemo, ob katerih priložnostih sploh lahko vzkliknemo: »Sreča!« Opazili smo jo na obrazih uporabnikov. Bil je poseben občutek videti hvaležnost ljudi. Verjamem, da nam bo slednje dalo navdih in motivacijo, da bomo pletle tudi naslednje leto in osrečile še koga.

Kako smo krožkarice preživljale poletje?

Pletle smo in ustvarjale čudovite odejice in druge izdelke. Beseda hvala, ki jo izrekam tukaj, ne opiše občutkov ob opazovanju njihovega truda. Druga drugo so spodbujale, razvijale kreativnost in inovativnost ter izmenjale znanja. Kot njihova mentorica sem izjemno ponosna. Izrekam zahvalo za njihovo delo, energijo in nenazadnje zaupanje, ki ga venomer vlivajo ljudem.

Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne pod palcem skrit zaklad. Sreča je, ko se delo dobro opravi in ko imaš nekoga rad.
Tone Pavček

V krožku so sodelovale (po abecednem redu):

Angelca Matkovič, Anica Vidic, Anica Zupančič, Antonija Prosen, Darja Mrvar, Dorica Turk, Fanika Puhan, Jelka Gorenc, Marjetka Jordan, Maruša Mohorič, Metoda Turk, Milica Lukšič, Nada Bobnar, Terezija Kralj, Valerija Paunovič, Vera Hribar In Vera Lukšič.

Ana Marija Blažič (ana.marija.blazic@ric-nm.si), RIC Novo mesto