Ste si ogledali zadnji EPALE Newscast o vlogi civilne družbe?

Letos je EPALE uvedel nov način obveščanja. Vsak prvi ponedeljek v mesecu je na sporedu kratka oddaja, podobna dnevnim poročilom o aktualnih dogodkih.

Četrta epizoda v ponedeljek, 8. maja, je prinesla pregled novosti o učenju in izobraževanju odraslih v Evropi in širše s poudarkom na vlogi civilne družbe. Tokratna oddaja je gostila Andrisa Gobinsa, člana Evropskega ekonomsko-socialnega odbora (European Economic and Social Committee), ki je bil izvoljen v skupini III, namenjeni civilni družbi.

Niste uspeli spremljati v živo? Oddaja je za ponovni ogled na voljo na tej povezavi.

Ste zamudili prejšnje epizode? Oglejte si jih tukaj: Epizoda 1, Epizoda 2, Epizoda 3.

Podkast o družbeni vključenosti, zaposlovanju in temeljnih spretnostih

Dokumenti o mikrokvalifikacijah in individualnih učnih računih odraslim s potrebami po razvoju temeljnih življenjskih spretnosti pomagajo najti pot nazaj k učenju. Zato se novi podkast v letošnjem Evropskem letu spretnosti podrobneje posveča aktualnim pobudam EU (in izven), ki obravnavajo družbeno vključenost, zaposlovanje in spretnosti.

Moderator tokratnega podkasta je Tamás Harangozó iz EBSN, z njim pa se bosta pogovarjala dva strokovnjaka, in sicer William O´Keefe iz Generalnega direktorata za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti pri Evropski komisiji (DG Employment, Social Affairs and Inclusion) ter Sofie Gollob s švicarske zveze za izobraževanje odraslih (Swiss Federation for Adult Learning).

Na tej povezavi lahko ponovno prisluhnete podkastu ali preberete njegov transkript.

Pasica FB

Vabilo k prispevanju

Se tudi pri vas dogaja kaj zanimivega? Bi želeli predlagati tematski prispevek ali razmišljanje o tokratni temi in ga deliti s skupnostjo izobraževalcev odraslih? Vabljeni, da s skupnostjo EPALE delite morebitne vire, projektne informacije in rezultate

Obiščite platformo EPALE, se registrirajte ali prijavite v svoj uporabniški račun, izberite ustrezno kategorijo (novica, spletni dnevnik, vir ali dogodek) ter predlagajte novo vsebino za objavo!

Špela Močilnikar (spela.mocilnikar@cmepius.si), CMEPIUS