Na portalu Mozaik kakovosti smo posamično objavili 34 zgodb izobraževalcev odraslih o njihovem doživljanju posebnega obdobja med pandemijo. S tem uradno odpiramo novo spletno podstran na portalu Mozaik kakovosti: Covid zgodbe.

Nadgradnje spletnega portala Mozaik kakovosti omogočata EU iz ESS ter MIZŠ v okviru projekta Strokovna podpora področju pridobivanja temeljnih kompetenc 2016–2022.

Zgodbe so decembra 2021 izšle v tiskani obliki. O tem, kako je nastala zbirka zgodb, smo pisali v januarskih e-Novičkah.

Sandra Bohinec Gorjak o učenju na daljavo

Zgodbe so prispevali različni avtorji: zaposleni in zunanji sodelavci ACS, predavatelji in drugi vidni izobraževalci odraslih.

Dr. Tanja Možina, urednica publikacije, je izobraževalce odraslih k pisanju zgodb povabila poleti 2021. Vsak avtor je dobil toliko prostora, kolikor ga je potreboval, da je zapisal svoje doživljanje, opažanja, občutke, svojo zgodbo o izobraževanju odraslih med pandemijo.

Sonja Klemenčič o izobraževanju na daljavo

Vsaka od 34 zgodb je na spletni podstrani predstavljena tako, da je ob naslovu, imenu avtorja in organizacije, iz katere prihaja, posebej izpostavljena tudi kratka izjava. Že samo »listanje« po naslovih zgodb, imenih avtorjev in zanimivih izsekih bralca nagovori – morda ga spomni na kakšno lastno podobno izkušnjo, izzove razmišljanje, zanimanje. Posamezni citati motivirajo k branju celotne zgodbe.

Zgodbe je mogoče tudi iskati – po avtorju, naslovu ali ključnih besedah. Poleg posamezno objavljenih zgodb smo pripravili tudi možnost prebiranja v obliki za listanje v formatu PDF na spletu.

Radovan Krajnc o izobraževanju na daljavo

Naj zgodbe vsakemu od vas spregovorijo same zase. Poistovetite se s katero od njih in naj vas kot celota obogatijo. Veseli bomo vaših odzivov – vaših zgodb o tem, kako ste vi doživljali pandemijo!

Jasmina Orešnik Cunja (jasmina.oresnik.cunja@acs.si), ACS