Bi pridelovali paradižnik na svojem vrtu ali balkonu?

Slovenske višje strokovne šole se prilagajajo novim zahtevam trga dela, ki pričakuje operativne diplomante, sposobne prilagodljivega delovanja, prevzemanja pobud in nenehnega učenja. Zavedamo se pomena digitalizacije, zato izvajamo projekt Erasmus+ DIGIAGRI, ki bo v določeni meri digitaliziral tudi prakso. V njem sodelujejo hrvaški Inštitut za kmetijstvo in turizem, špansko združenje kmetijskih družinskih šol Federacion EFA Galicia in slovensko podjetje Mediainteractive, Franc Dolenc, s. p. Cilji projekta vključujejo omogočanje pouka na daljavo za vse študente, povečanje prilagodljivosti praktičnega pouka ter izboljšanje pedagoških in digitalnih kompetenc mentorjev ter študentov.

Projekt se osredotoča na pripravo kvalitetnih gradiv za pridelovanje paradižnika, paprike in vinske trte. Rezultate projekta in njihovo uporabnost ciljnim skupinam ter zainteresirani javnosti bomo predstavili na dvodnevnem multiplikativnem dogodku, ki bo 25. aprila v Biotehniškem centru Naklo in na spletu (online).

Na brezplačnem dogodku bomo gostili mentorje praktičnega pouka na šolah z biotehniškimi vsebinami, študente, ranljive skupine (starostnike, osebe s posebnimi potrebami), odločevalce, novinarje ter drugo zainteresirano javnost.

Kaj?

  • Predstavitev projekta in projektnih rezultatov
  • Brezplačna e-gradiva za pridelovanje paradižnika, paprike in vinske trte
  • Delavnice
  • Praktična darila

Kdaj: 25. aprila in 15. maja

Kje: Biotehniški center Naklo in po spletu

Prijavite se po spletu

Vsi udeleženci, ki se bodo udeležili dvodnevnega multiplikativnega dogodka in doma izvedli 20-urno testiranje izobraževalne platforme, bodo prejeli potrdilo o 26-urnem usposabljanju. 

Učimo se lahko kadarkoli in kjerkoli. Vabljeni v našo družbo. 

Milena Maček Jerala (milena.jerala@bc-naklo.si), BC Naklo