Na razpis za projekte KA220 – Sodelovalna partnerstva smo prejeli blizu 100 vlog za vsa področja izobraževanja, od tega kar 32 za IO. Zaradi omejitve sredstev so bili odobreni za sofinanciranje le 3 predlogi projektov. 15 je bilo umeščenih na rezervno listo, 14 pa je bilo zaradi nedoseganja minimalnih pogojev, določenih v Razpisu Erasmus+ 2021 in Vodniku za prijavitelje, sofinanciranje zavrnjeno. Sklepi o izboru in višini sofinanciranja so objavljeni na spletni strani razpisa.

Iskreno čestitamo vsem, ki ste bili izbrani in komaj čakamo zagon vaših izvrstnih projektov. Že zdaj se z vami veselimo rezultatov in pozitivnih učinkov, ki jih bodo nedvomno prinesli. Vsem, ki ste oddali vloge, se zahvaljujemo tudi za potrpežljivost ob čakanju na rezultate. In ne pozabite – nove priložnosti bodo kmalu pred vrati!

Novosti v novem programskem obdobju

Novi so med drugim dodatni jesenski roki nekaterih akcij programa Erasmus+. Projekte mobilnosti posameznikov (KA1) ste tako lahko letos prijavili že drugič, rok za oddajo vlog je potekel 5. oktobra. Prejeli smo jih 17, od tega 11 na področju splošnega šolskega izobraževanja, 4 za IO ter 2 za poklicno in strokovno izobraževanje. Rezultati bodo predvidoma znani v prvem tednu decembra.

19. oktobra pa smo zaključili še en razpis, in sicer za akreditacijo Erasmus. Prejeli skupaj 38 vlog, od tega 23 za področje splošnega šolskega izobraževanja, 8 za poklicno in strokovno izobraževanje ter 7 za IO. Rezultati bodo predvidoma znani  do konca leta.

Drugi rok za akcijo KA2 – Partnerstva za sodelovanje, samo manjša partnerstva, se je zaključil 5. novembra. Skupno smo prejeli 36 vlog, od tega 19 za splošno šolsko izobraževanje, 11 za IO in 6 za poklicno in strokovno izobraževanje. Rezultati razpisa bodo znani v začetku februarja 2022.

Vsem, ki ste vloge oddali, želimo veliko sreče in držimo pesti!

Špela Močilnikar (spela.mocilnikar@cmepius.si), CMEPIUS

Skip to content