EPALE se je od aprila do junija posvečal digitalnim spretnostim kot načinu dostopa do priložnosti za učenje. Objavljenih je veliko zelo zanimivih prispevkov, ki jih je vredno prebrati.

V luči situacije, v kateri se je znašel ves svet, je EPALE je pripravil zbir vsebin, ki na različne načine naslavljajo e-učenje. S klikom na povezavo Priložnosti za e-učenje v času epidemije COVID-19, ki jo najdete tudi na prvi strani EPALE, lahko poiščete svoje priložnosti za e-učenje v času epidemije novega koronavirusa.

Med prispevki, ki naslavljajo delo od doma, tako najdemo razmišljanje direktorja ACS mag. Andreja Sotoška Skupaj znamo in zmoremo, ki govori o tem, kako so se sodelavci ACS soočili z delom v novonastalih razmerah. Prispevek je bil preveden tudi v angleščino in francoščino.

V šopku objav, ki se nanašajo na e-učenje, lahko med drugim preberete prispevek Maruše Mohorič z naslovom MOOC-i, neizkoriščen potencial, ki se ga počasi le zavedamo!, v katerem piše o množičnih odprtih spletnih tečajih, ki predstavljajo odlično možnost za samoučenje, spoznavanje z določeno temo ali izvajalcem tečaja.

Ana Stanovnik Perčič (ana.stanovnik.percic@cmepius.si), CMEPIUS