Tokratni novičnik se osredotoča na ponudbo zanimivega branja, avdio in video vsebin. 15. aprila sta IAEVG in mreža Euroguidance pripravila spletni seminar z naslovom Inclusive Societies Investing in their People.

Izvajalce storitev vseživljenjske karierne orientacije in oblikovalce politik na tem področju vabijo k branju zaključnega poročila študije obstoječih politik in praks vseživljenjske karierne orientacije v EU s fokusom na trendih, izzivih in priložnostih (Lifelong guidance policy and practice in the EU: Trends, challenges and opportunities), ki ga je v začetku aprila objavila EK.

Ponujajo pa tudi dostope do posnetkov zanimivih spletnih predavanj kariernega portala Optius. Objavljeno je gradivo o organizaciji družinskega življenja in dela v času novega koronavirusa ter učinkoviti izvedbi zaposlitvenega intervjuja na daljavo. Prav tako brezplačno ponujajo na ogled Cikel predavanj Pozitivna psihologija na portalu VideoLectures.net.

Vse to in še več lahko preberete v aprilskem VKO novičniku ali pa na e-portalu o vseživljenjski karierni orientaciji VKO točka, kjer se lahko naročite na e-novice.

Priredila: Nevenka Kocijančič (nevenka.kocijancic@acs.si), ACS