Vabimo k branju majske številke glasila Cedefop newsletter. Uvodoma pišejo o poročilu izvršnega direktorja Cedefopa Jürgena Siebela, ki je Odboru Evropskega parlamenta za zaposlovanje in socialne zadeve predstavil dejavnosti agencije v času pandemije.

V nadaljevanju lahko beremo o tem, kako bo koronavirus vplival  na gospodarsko dejavnost in prihodnost dela (Coronavirus, automation and the future of work) in katera delovna mesta bodo najbolj ogrožena (Jobs at risk: coronavirus impact on EU tourism sector).

Vabijo k sodelovanju v globalni raziskavi, ki jo podpirajo UNESCO, ILO, OECD, UNIDO, WHO, Svetovna banka, Cedefop in mnoge druge. Z njo bodo preučili vpliv pandemije na usposabljanje in razvoj zaposlenih, vajencev in pripravnikov na različnih delovnih mestih ter v zasebnih, javnih in nevladnih organizacijah (Coronavirus: learning the lessons – preparing for the future).

Cedefop je objavil svojo napoved o spretnostih za leto 2020, v kateri je ocenil letne potrebe po zaposlovanju v državah članicah EU (in še nekaj drugih državah) do leta 2030 (2020 Cedefop skills forecast: challenges and opportunities in the coronavirus era).

V času, ko se postopoma rahljajo ukrepi in šole odpirajo svoja vrata, Cedefop že peto leto zapored razpisuje natečaj #CedefopPhotoAward. Oglejte si promocijski video.

Vas zanima, katere dogodke agencija organizira v prihodnjih mesecih? Oglejte si aktualne datume.

Vse to in še več lahko preberete v 100. številki Cedefopovega novičnika.

Priredila: Nevenka Kocijančič (nevenka.kocijancic@acs.si), ACS