V sredo, 15. maja, smo v muzejskem razstavišču Koroškega pokrajinskega muzeja na Ravnah odprli že 24. TVU ter ga oplemenitili z razstavo “Dediščina preteklosti je dota prihodnosti” (skupine Likovno ustvarjanje pri ADKUTŽO Ravne na Koroškem). Koordinator za Mežiško dolino in Dravograd je že 21. leto zapored IC Smeri Ravne na Koroškem. V imenu pokrovitelja TVU 2019 Občine Ravne na Koroškem je prisotne pozdravil župan dr. Tomaž Rožen, ki je spregovoril o pomenu VŽU, uradno odprl TVU 2019 ter povabil občane k obisku številnih prireditev.

Direktorica Smeri in predsednica ADK – UTŽO Ana Pavše je spregovorila o učenju od zibelke do groba. Predstavila je aktivnosti soustvarjalcev izobraževalnih programov. Vsem prisotnim se je zahvalila za trud in sodelovanje. Dr. Karla Oder je opozorila na pomen ohranjanja kulturne dediščine – tehnične in naravne – za posameznika in celotno družbo. Izpostavila je letošnjo osrednjo temo: naravno dediščino in pomen čebel za obstoj človeka. Mojca Šipek, ki je sodelovala tudi pri postavljanju razstave likovnih del z motivi iz kulturne dediščine našega okolja, cvetočimi pušeljci in jabkami, je pozdravila zbrane v imenu likovnih ustvarjalk.  V spremljevalnem programu je na citrah nastopila učenka Glasbene šole Ravne na Koroškem Helena Ladinik. Vsem sodelujočim – vsem in vsakemu posebej – se iskreno zahvaljujemo za trud, sodelovanje in njihov prispevek. Vabimo na ogled razstave, ki bo odprta še konca junija.

Darja Breznik Šmon (darja.breznik@smeri.si), IC Smeri

© 2017-2020 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog