Prišla je jesen in z njo tudi novo študijsko leto za starejše odrasle. Na informativno-vpisnem dnevu za bodoče študente v zadnjih dneh septembra so si najbolj željni znanja že lahko izbrali programe, ki jih zanimajo. Letošnja jesenska ponudba je zelo pestra, saj smo želeli nadoknaditi vsebine, ki jih zaradi epidemije nismo mogli izvesti v spomladanskem semestru prejšnjega študijskega leta.

Študijsko leto začenjamo s kar 15 različnimi programi, med katerimi lahko vsak najde kaj zase. Tako potekajo različni jezikovni programi: trije različni programi angleščine (začetni, nadaljevalni ter angleščina za potovanja), dva programa nemščine ter nadaljevalni program španščine. Poleg jezikov nudimo še: uporabno računalniško pismenost (za vse, ki bi se radi spoznali z računalnikom ali pa le z določenimi funkcijami), spoznavanje zdravilnih rastlin (da si boste lahko v hladnih dneh privoščili domači čaj), zgodovino grške antike (popestreno z mitološkimi zgodbicami), zgodovinske znamenitosti domačega in slovenskega okolja (zgodovina in anekdote skozi pripoved Mihaela Petroviča, ml.), japonski jezik in kulturo (delavnice origamijev, čajni obred, kaligrafija itd.), zvočno kopel – zdravilni zvok (sprostitvena tehnika, ki pomaga pri umirjanju uma in sproščanju telesa), pripravo modernih slaščic (za vse sladokusce, ki radi spoznavajo kaj novega), vitalno v nov teden (delavnica o zdravem načinu življenja z osnovami meditacije in sprostitve) ter popotniško malho (raziskovalni pohodi).

K vpisu vabimo vse dosedanje ter tudi nove člane, ki si želijo svoj čas popestriti z zanimivimi vsebinami in ga preživeti v prijetni družbi. Kolikor bo mogoče, bodo dejavnosti potekale v učilnicah LU Kočevje, v primeru prevelikih skupin pa bomo nekatere izvedli na daljavo. Članarina še vedno ostaja 27 EUR ne glede na število krožkov, ki si jih izberete.

Vabljeni!

Maja Rupnik (maja.rupnik@lu-kocevje.si), LU Kočevje

Skip to content