Z veseljem sem se udeležila pripravljalnega sestanka za TVU 2019 na ACS. Povabljena sem bila kot dobitnica priznanja za promocijo učenja in znanja 2017.

Bilo mi je v veliko čast in ponos, da sem se skupaj z direktorico ZLU, Polono Trebušak, udeležila načrtovanja praznika učenja. Tako učeče se ljudi kot učitelje globoko spoštujem. V njihovi družbi sem se počutila sprejeto in zelo sproščeno, ozračje pa je bilo nabito s pozitivno energijo. Zato je tudi začetna trema v hipu minila, ko mi je bila dana priložnost, da spregovorim nekaj besed o sebi in svoji poti vseživljenjskega učenja.

Usoda mi je že ob rojstvu namenila drugačno življenjsko pot, ki zahteva trdo delo, voljo in nenehno dokazovanje okolici, kaj vse zmorem. Ko se zdaj oziram nazaj, lahko rečem, da sem ponosna nase in na prehojeno pot. Ta je bila večkrat tlakovana z manj lepimi trenutki, ki jih prinese življenje. Iz tega srkam moč in vero, da se lahko oblikujem v samostojno in samozavestno osebnost s čutečim srcem za sočloveka.

Po naravi sem iskrena, polna pozitivne energije, rada se pošalim, tudi na svoj račun. S humorjem sem začinila tudi svoje pripovedovanje, med katerim sem začutila, da so me vsi prisotni sprejeli takšno, kakršna sem. Nagradili so me z velikim aplavzom in občutkom, da me razumejo in podpirajo.

Vsem se iskreno zahvaljujem za čudovito preživet dan, eden tistih, ki se ga rada spominjam, nov kamenček v mozaiku mojega življenja.

Darja Smrkolj (d.smrkolj1966@gmail.com)

© 2017-2019 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog