Članice in člani ŠK DU Prevalje so v skupni akciji Dan starejših na Prevaljah – čili, zdravi, informirani in dejavni prikazali svoje dosežke. V mali galeriji Družbenega doma so razstavili likovna dela in izdelke iz gline. Članice ŠK »Naša družba se stara« so predstavile spominsko knjigo »Staramo se – a pomnimo še«, v katero so zapisale svoje spomine.

Ana Pavše, direktorica IC Smeri in predsednica ADKUTŽO Ravne na Koroškem, je v svojem nagovoru poudarila pomen učenja (tudi) v tretjem življenjskem obdobju. Zbrane je opomnila na pomen aktivnosti in ustvarjalnosti starejših. Župan občine Prevalje dr. Matic Tasič in predsednik DU Prevalje Maks Pučelj sta bila navdušena nad izdelki. Krožkarje sta spodbudila k nadaljnjemu  ustvarjanju in druženju, saj to vpliva na dobro psiho-fizično počutje in izboljšuje kakovost življenja. Dogodek je popestril mešani pevski zbor DU Prevalje pod vodstvom zborovodkinje Jožice Ovnič. Z izbranim naborom pesmi so želeli prikazati ustvarjalnost in aktivnost starejših. Ina Golob je zrecitirala pesem svoje hčere Anje z naslovom Da, bil si potreben pomladim. Andrej Pešec iz programa Znanje za življenje je spregovoril o pomenu zavedanja, doživljanja in uravnavanja čustev za naše počutje in zdravje. Dogodek je zaokrožil družabni del s pogostitvijo. Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za trud in sodelovanje.

Darja Breznik Šmon (darja.breznik@smeri.si), IC Smeri

© 2017-2020 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog