Sedmi TLK 2020 bo med 15. in 24. majem (v razširjenem terminu pa vse do 15. junija) potekal v nekoliko drugačni obliki, kot smo bili vajeni do sedaj. Zaradi aktualne situacije v zvezi z novim koronavirusom bo večina aktivnosti potekala na medmrežju – na spletni strani TLK ter na socialnih omrežjih, Facebooku in Instagramu. Rdeča nit letošnjega festivala ljubiteljske kulture in umetnosti je inštrumentalna glasba.

TLK 2020 se je pravzaprav že začel s prvomajsko budnico: številni glasbeniki so igrali z oken, dvorišč, balkonov, nekateri tudi s pomočjo gasilskih vozil … Prebudili so Slovenijo in obdržali godbeniško tradicijo.

Na FB profilu TLK že potekajo predstavitve kulturno-umetniških društev in skupin, ki se ukvarjajo z inštrumentalno dejavnostjo pri nas (godbe na pihala, big bandi, tamburaši, mandolinisti, citrarji,  orgličarji ipd.) ter različnih inštrumentov. V času karantene pa je že nastalo kar nekaj zanimivih glasbenih izdelkov. Na socialnih omrežjih tečejo nagradne igre in bodo potekale tudi v prihodnje, namesto dogodka ob odprtju bodo po spletu zaokrožile viralne poslanice letošnjega ambasadorja TLK, sicer pa klarinetista, pevca, radijskega in televizijskega voditelja Dejana Krajnca, direktorja JSKD, mag. Marka Repnika, pa tudi ministra za kulturo, dr. Vaska Simonitija, ki je častni pokrovitelj letošnjega TLK.

Spremljajte spletno stran TLK njihova profila na Facebooku in Instagramu ter sodelujte v TLK 2020.

Priredila: Nevenka Kocijančič (nevenka.kocijancic@acs.si), ACS