Skupnost višjih strokovnih šol RS organizira sestanke, poslovne zajtrke in strokovna srečanja s predstavniki podjetij in višjih strokovnih šol. Študentom zagotavljajo izobraževanja in karierno svetovanje. Za uspešno vodenje in organizacijo kariernih centrov usposabljajo svetovalce in strokovne sodelavce. Gre za dejavnost v sklopu razpisa za vključitev VSŠ v dejavnosti svetovanja in karierne orientacije v letu 2021.

Dejavnosti VSŠ

V kratkem bo zagnana aplikacija, ki jo razvija Skupnost VSŠ, za ponudbo delovnih mest, načrtovanje izobraževanja kadrov in zaposljivosti višješolskih študentov. Našli jo boste na naši spletni strani. Spremljajte nas tudi na FB: @skupnost.vss.

V 28 krajih po vsej Sloveniji deluje 49 javnih in zasebnih višjih strokovnih šol, ki v študijskem letu 2021/2022 izvajajo 33 različnih študijskih programov, modularno zasnovanih in kreditno ovrednotenih po enotnem kreditnem sistemu. Vanje so vključeni tudi odrasli udeleženci.

Dejavnnosti VSŠ

Višješolski predavatelji so priznani strokovnjaki, ki študente seznanjajo z aktualnimi izzivi, s katerimi se na domačih in tujih tržiščih srečujejo podjetja. Priznanje, da smo na pravi poti, nam dajejo tudi delodajalci, s katerimi uspešno sodelujemo. Kar 40 % študijskega programa oz. 800 ur predstavlja praktično izobraževanje v podjetjih.

Natalija Klepej Gržanič (natalija.klepej@sc-celje.si), Skupnost VSŠ

Skip to content