V duhu časa, v katerem živimo, je EPALE svojo letno konferenco 6., 7. in 8. oktobra pripravil v spletni izvedbi. Dostopnost preko platforme EPALE in  FB profila EPALE je ustvarila možnost množične udeležbe številnim izobraževalcem odraslih iz cele Evrope. Posnetki so na voljo in če se konference niste uspeli udeležiti, ste vabljeni k ogledu.

Kot priprava na konferenco in seveda v nadaljnjo uporabo je bila pripravljena tudi zbirka virov, ki se nanaša na vse tri naslovljene tematike.

Prvi dan je bila konferenca posvečena digitalnemu učenju in v zbirki virov najdete OER (prvi v novi seriji, ki bo objavljena na EPALE), spletni dnevnik z naslovom Umetna inteligenca in več spletnih seminarjev o dostopnosti učenja preko spleta.

Drugi del zbirke virov se osredotoča na vseživljenjsko spopolnjevanje. Izbrali smo podkast o pomenu temeljnih zmožnosti za ustvarjanje družbe, ki se zlahka sooča z izzivi življenja. Objavili smo intervju, v katerem je predstavljena konkretna izkušnja s tega področja, in vrsto učnih materialov za izboljšanje temeljnih zmožnosti na delovnem mestu.

Tretji del zbirke virov se nanaša na socialno vključenost in demokracijo. Med drugim boste našli intervju o dostopnosti kulture, zgodbo skupnosti EPALE o izobraževanju v zaporih, zbirko orodij za aktivacijo skupnosti in državljansko vzgojo. Spoznali boste številne dobre prakse, ki že obstajajo na tem področju.

Vabljeni k ogledu zbirke virov. Digitalna izvedba pa nam omogoča ogled tudi po konferenci.

Ana Stanovnik Perčič (ana.stanovnik-percic@cmepius.si), CMEPIUS