Kdaj ste se nazadnje igrali s kockami?

Sodelavci ACS smo se 8. novembra spoznali z metodo LSP®. Gre za strukturiran in voden pristop k učinkovitejšemu soočanju s težavami in izzivi v poslovnem okolju. Sami smo doživeli, kako uporaben je za timsko delo v organizaciji oz. na delovnem mestu ali pri izpeljavi različnih delavnic.

Anže Bečaj, certificirani moderator LSP in podjetnik, nas je povabil, naj ne razmišljamo preveč, naj pustimo roke, da delajo same. In so.

Kako so delavnico doživele nekatere sodelavke?

Na delavnici so preko zgodb na dan privrela globoka sporočila in spoznanja. Domišljiji smo dovolili vstopiti v resni svet odraslih. Igra omogoča spoznavanje sebe in drugih na drugačen način, odlična je za predstavitev lastnih pogledov in spoznavanje pogledov drugih, ki so s svojimi zgodbami pokazali, kaj vse je še mogoče. Odstirali smo svoje poglede in presenečali drug drugega.

Laura

Iz radovednosti sem se udeležila delavnice uporabe metode LSP, ki nam jo je predstavil Anže Bečaj. Da se bomo igrali z Lego kockami, je bilo rečeno. In res smo se. Na zanimiv, ustvarjalen in inovativen način. Se strinjam, da bi ta metoda dela pripomogla k učinkovitejšemu soočanju s težavami in izzivi pri delu. Predvsem spodbuja timsko delo ter izboljšuje komunikacijo, priporočljiva pa bi bila tudi kot nekoliko drugačen pristop pri izpeljavi marsikatere delavnice v okviru usposabljanj.

Erika

V času, ko hitimo od ene naloge k drugi, ko se nimamo časa ustaviti in premisliti, kaj sploh počnemo in kako bi bilo morda bolje, je bilo prav, da smo si vzeli čas za to delavnico. Spoznali smo metodo, ki res ponuja veliko – pogled z drugega konca, neobremenjen z ustaljenimi izgovori. Morda bi se morali na tak način lotiti zasnove NPIO. 🙂

Nevenka

Večina udeležencev se nas je z metodo prvič srečala … v taki vlogi. Za vse je bila enkratna izkušnja, ki nas je popeljala nazaj v otroštvo, hkrati pa nas spodbudila k ustvarjanju z rokami. Nastajali so čudoviti izdelki in zelo zanimive zgodbe.

Neda

Z uporabo metode LSP izboljšamo medsebojno komunikacijo in zaupanje, aktiviramo posameznika, udeleženci se sprostijo in pustijo domišljiji prosto pot. Če želimo izboljšati sodelovanje članov v določenem projektu, izkoristiti kompetence posameznika, rešiti težavo, ki nima enoznačne rešitve, ali zgolj krepiti ustvarjalnost, potem je LSP prava rešitev.

Na koncu moram nekaj priznati. Ko smo bili otroci, smo se igrali sede na tleh. Ta del sem malo pogrešala.

Ana Peklenik (ana.peklenik@acs.si), ACS