Ob začetku šolskega leta postane vse bolj živahno, tudi v IO. Vsebine dogodkov so privlačne in včasih se kar s težavo odločimo, kateremu bomo namenili svoj čas. Omenjamo jih le nekaj.

Med 8. septembrom, ki je razglašen za mednarodni dan pismenosti, in 8. oktobrom je Nacionalni mesec skupnega branja. Po Sloveniji bodo prirejeni številni dogodki: ustvarjalne delavnice, predavanja, literarni dogodki in strokovna izobraževanja.

V septembru v sklopu EPUO na ACS kar dva foruma. Na prvem, 12. septembra, bodo v ospredju državljanske spretnosti za življenje. 19. septembra pa se bomo posvetili medijskim spretnostim za življenje. Dan pozneje, 20. septembra, se nam lahko pridružite na ACS. Za strokovnjake v IO pripravljamo delavnico o medijski pismenosti. Forume EPUO lahko v živo spremljate na strani projekta, kjer boste našli tudi posnetke in gradivo preteklih forumov, ali na EPALE. V letu 2022 smo namreč obravnavali aktualne teme: zelene spretnosti in učeče se skupnosti, spretnosti za zdravo življenje, digitalne spretnosti za življenje in spretnosti za kulturno življenje.

Želite sodelovati v programu Erasmus+? Se nameravate prijaviti na razpis za pridobitev akreditacije Erasmus+ na področju IO? 15. septembra se nam pridružite na spletnem seminarju. Z vami bomo delili osnovne informacije o značilnostih akreditacije ter nasvete za pripravo vašega predloga prijave.

Bliža se tudi 8. znanstvena konferenca Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju, ki bo 20. septembra v Kopru. Istega dne bodo na lokacijah po vsej Sloveniji zaživeli letošnji Dnevi svetovanja za znanje. Podrobnosti in urnik dogajanja boste kmalu našli na spletni strani Svetovanje za znanje. Mesec bomo zaključili z že 22. Festivalom za tretje življenjsko obdobje med 27. in 29. septembrom v Cankarjevem domu. V ospredju dogajanja bo slogan Vsi smo ena generacija.

Katerega od teh boste obiskali ali organizirali vi? Svoje utrinke lahko zapišete in jih v obliki spletnega dnevnika delite s skupnostjo EPALE.

Špela Močilnikar (spela.mocilnikar@cmepius.si), CMEPIUS

Skip to content