V oktobru se na EPALE posvečamo projektom in partnerstvom na področju izobraževanja odraslih. Velik del projektov, o katerih lahko berete na EPALE, je vezanih na program Erasmus+. Naj ob tem izpostavimo le nekaj novejših vsebin, ki vam jih predlagamo v branje:

  • O projektu Svetovanje v izobraževanju odraslih, ki poteka v okviru programa Erasmus+, ključni ukrep 1, je pisala sodelavka Biserka Plahuta z LU Velenje. Njihovo poletno izkušnjo s študijskim obiskom na Islandiji lahko spoznate v tem prispevku.
  • Razvojno izobraževalni center Novo mesto je kot partnerska organizacija sodeloval v projektu ScienceLit – ScienceLiteracy for All! V okviru dvoletnega projekta so se srečevali s partnerji iz štirih evropskih držav. Na EPALE si lahko preberete prispevek o njihovih projektnih srečanjih v letošnjem letu ter novico o usposabljanjih, preko katerih že širijo svoja znanja, pridobljena v mednarodnem okolju. Sodelavka LU Ormož, Ana Janžekovič, pa se je v okviru programa Erasmus+, projekti mobilnosti na področju izobraževanja odraslih, kot strokovna delavka udeležila strukturiranega tečaja v Edinburgu. O škotski izkušnji in novih znanjih, ki si jih je pridobila na dvotedenskem tečaju, je zapisala v blogu.

Je tudi vaša organizacija del zanimivega projekta? Delite informacijo o tem na EPALE! Še posebej lepo vabljeni, da to storite v tematskem mesecu oktobru.

Sicer pa bo priložnost za vse tiste, ki bi v prihodnje želeli sodelovati v programu Erasmus+, prav kmalu spet na voljo. Konec oktobra namreč pričakujemo izid razpisa Erasmus+ za leto 2019. Vabimo vas, da spremljate EPALE, saj bomo novico o novem razpisu z veseljem delili tudi med spletno skupnostjo izobraževalcev odraslih.

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS

Skip to content