ZLU je v oktobru začela izvajati brezplačne osnovne in napredne programe za odrasle nad 30 let v okviru projekta Skupaj v digitalni svet.

Digitalna pismenost je ključna veščina v današnjem sodobnem svetu. Omogoča namreč učinkovito uporabo računalnikov, tablic, pametnih telefonov, interneta in drugih digitalnih tehnologij.

Osnovnega digitalnega usposabljanja se je v sedmih skupinah udeležilo več kot 70 Zasavčank in Zasavčanov. Ta program je odličen način, da starejši izboljšajo svoje digitalne veščine in postanejo samozavestnejši pri uporabi sodobnih tehnoloških orodij.

Odrasli so se učili, kako iskati in kritično preveriti informacije, uporabljati različne brskalnike, kot sta Google Chrome in Edge, tudi z naprednimi metodami.

Organizacija in shranjevanje podatkov je ključna veščina, zato so osvežili uporabo orodij, kot sta Google Drive in Raziskovalec, za učinkovito upravljanje svojih digitalnih virov. Spoznali so orodja za digitalno komunikacijo (npr. Zoom, MS Teams).

Največ potreb in zanimanja je bilo za uporabo aplikacij zVem, eDavki in doZdravnika. Vemo, da je varnost pri vsem, kar delamo, na prvem mestu, zato je bila posebna pozornost namenjena zaščiti zasebnosti in varnost na internetu: razumevanju uporabe antivirusnih programov, požarnih zidov, prepoznavanju tveganj ter postopkom za prijavo kršitev. Dotaknili so se tudi pomena spoštovanja avtorske pravic.

Tečaji potekajo do konca decembra na štirih lokacijah: v Zagorju ob Savi, Trbovljah, Hrastniku in Dolu pri Hrastniku. Udeleženci imajo na voljo podporo in pomoč na kontaktnih točkah osebno, po telefonu: 030 366 779 (Saya),  030 366 777 (Valentina) ali 031 617 335 (Nika) ali po e-pošti: info@zlu.si

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.«

Osebno nas lahko obiščete v prostorih ZLU v Zagorju in Trbovljah.

Polona Trebušak (polona.trebusak@zlu.si), ZLU