Digitalne spretnosti postajajo vse pomembnejše v vsakdanjem življenju, posebno v času epidemije. Dobro razvite digitalne spretnosti nam omogočajo, da se lažje znajdemo v različnih situacijah. Tehnologija nas spremlja na vsakem koraku in se nenehno spreminja. Za uspešno soočanje s temi izzivi potrebujemo novo znanje in spretnosti.

Izkoristite priložnost, preverite in okrepite svoje digitalne spretnosti! V okviru nacionalnega projekta, financiranega in podprtega s strani MIZŠ ter ESS, vam je brezplačno na voljo orodje SVOS. To je edini inštrument v Sloveniji, ki omogoča preverjanje tako digitalnih kot tudi ostalih temeljnih spretnosti (besedilne, matematične in drugih).

ACS v sodelovanju z organizacijami za izvajanje SVOS, t. i. lokalnimi točkami po celi Sloveniji, omogoča reševanje vprašalnika vsem odraslim, ki jih zanima, kakšne so njihove spretnosti in kako jih okrepiti. Po reševanju vprašalnika SVOS boste dobili ne samo vpogled v svoje spretnosti, ampak tudi v ponudbo izobraževalnih programov za njihovo izboljšanje. Pridobili boste možnost vključitve v izobraževanja, prilagojena svojim spretnostim. Dostopna so vsem, mnoga so celo brezplačna.

Obrnite se na svojo najbližjo lokalno točko SVOS, ki deluje preko spleta. Dobili boste vse potrebne informacije o SVOS in izobraževanjih ter pomoč in svetovanje strokovnjakov.

Okrepite svoje digitalne spretnosti za boljši jutri in se podajte na pot novega znanja!

Darija Premk (darija.premk@acs.si), ACS