ACS in partnerji bomo na letošnjem F3ŽO sodelovali že enajstič zapovrstjo. Med 27. in 29. septembrom obiščite naš razstavni prostor v prvem preddverju Cankarjevega doma. Predstavili bomo dejavnosti našega centra in izdelke, povezane tako z aktivnim staranjem kot medgeneracijskim sodelovanjem. Spodbujali bomo k vseživljenjskemu učenju.

Ob tem se bomo srečevali z učečimi se. Nekateri dobitniki Priznanj ACS za promocijo učenja in znanja odraslih bodo z obiskovalci delili svoje izkušnje in navdušenje nad vseživljenjskim učenjem. Obljubljamo, da zanimivih zgodb ne bo zmanjkalo!

V sodelovanju s središči ISIO in SSU bo obiskovalcem tudi letos na voljo svetovalni kotiček. Svetovalci bodo učenje in izobraževanje še bolj približali različnim skupinam odraslih ter jih motivirali za vključevanje tako v formalne kot neformalne izobraževalne programe.

F3ŽO tudi letos ponuja zanimive izobraževalne dogodke, polemične strokovne razprave, številne delavnice in fotografski natečaj za vse generacije. Ne manjka niti bogat kulturni program. Rdeča nit tokratnega dogodka, predvsem strokovnega programa Festivala, bo vzdržen pokojninski sistem.

Vse obiskovalce festivala, željne znanja, vabimo – obiščite nas.

Mateja Pečar (mateja.pecar@acs.si), ACS