Zaradi izjemnih svetovnih razmer, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, je bila generalna skupščina EBSN (European Basic Skills Network) izpeljana  virtualno. Izvršni odbor mreže je sklenil, da bodo letos o zadevah odločali prek spleta.

Vse članice mreže (zdaj jih je več kot 100) so imele med 10. in 25. septembrom prek posebne spletne aplikacije možnost odločati o vprašanjih, ki so v pristojnosti generalne skupščine. Z večino glasov so sprejeli zapisnik lanske generalne skupščine EBSN v Talinu, letno in finančno poročilo za preteklo leto, soglašali so z načrtom ključnih dejavnosti za obdobje 2020–2021 ter sprejeli proračun za leto 2020.

Potrjena je bila tudi odločitev, da bo letošnja letna konferenca mreže EBSN virtualna. Osrednja tema srečanja, ki bo od 2. do 5. novembra, je Uresničevanje Poti izpopolnjevanja (Achieving Upskilling Pathways).

Člani EBSN so v mrežo sprejeli osem novih članic: iz Albanije Albanian Skills National Association for Skills Competitions, iz Belgije Federation Centres for Adult Basic Education, iz Nizozemske Nieuwe Veste Breda, iz Norveške Prios Kompetanse AS, Munio AS in Fretex Pluss AS, iz Romunije Center for Promoting Lifelong Learning – CPIP in iz Slovenije STEP Institute.

V izvršni odbor je bila ponovno izvoljena naša sodelavka mag. Estera Možina (ester.mozina@acs.si), ki bo to nalogo opravljala do leta 2022. Na voljo je za vsa vprašanja v zvezi z delovanjem mreže.

Priredila: Nevenka Kocijančič (nevenka.kocijancic@acs.si), ACS