DŠZ je med 26. in 29. julijem za svoje člane organiziralo Družabno-rekreativno-izobraževalni teden, ki je potekal v Hotelu Šport na Otočcu. Pripravilo je pester program, v katerem se je kaj zanimivega našlo prav za vsakogar. Poleg jutranje telovadbe 1.000 gibov, nordijske hoje, kopanja in sprehodov po okolici ter različnih predavanj so imeli člani društva tudi dovolj časa za druženje (spoznavni večer, vožnja s turističnim vlakcem, tombola, nočno kopanje). Ob koncu bivanja na Otočcu so prav vsi udeleženci soglasno ugotovili, da je bil program izvrsten, hotel prijeten, osebje prijazno in hrana odlična. Pohvalili so podporo vodje programa Andraža Purgerja in sklenili, da si želijo še več takšnih (in če je le mogoče tudi daljših) organiziranih oddihov kjerkoli po Sloveniji.

V tednu dni so organizirali in izvedli različne delavnice.

– Delavnica Računalniško opismenjevanje, ki jo je vodila Brigita Grubič (Društvo Šola zdravja). V društvu so nam zaupali, da so se za to delavnico odločili spričo epidemioloških ukrepov, ki so v preteklem obdobju pogosto zahtevali komunikacijo in jutranjo vadbo prek računalnikov. Tako naj bi svojim članom približali osnove uporabe računalnikov, pametnih mobilnih telefonov in tablic za video konference.

– Novi letošnji projekt Društva Šola zdravja je tudi delavnica “Dihamo z naravo”, ki jo je predstavil in vodil Andraž Purger, prof. športne vzgoje Gre za rekreativno-sprostitvene pohode v naravo z izvajanjem dihalnih vaj meditacije in čuječega gibanja.

– O zdravi prehrani je predavala nutricionistka Janja Strašek, vrhunska svetovalka za prehrano iz Term Krka.

– Za delavnico “Metoda samopomoči 23 + 5” je bilo največje zanimanje (67 udeležencev). Nevrolog in manualni terapevt Nikolay Grishin je namreč udeležence poučil o metodi spoznavanja temeljnih anatomskih in fizioloških zakonitosti delovanja človeškega telesa.

Družabno-rekreativno-izobraževalni teden na Otočcu  je del nacionalnega programa Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna unija Slovenije in združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

Več o preteklem dogodku in napoved prihodnjih lahko preberete na spletni strani DŠZ.

Neda Galijaš (nedasolazdravja@gmail.com), Društvo šola zdravja

Skip to content