Tudi na EPALE v leto 2019 vstopamo s številnimi novostmi. Nova je naša celostna grafična podoba, ki je že spremenjena na naših straneh na družbenih omrežjih Facebook in Twitter, počasi pa se spreminja tudi na sami platformi.

Nacionalna podporna službe EPALE Slovenija je pripravila tudi nov promocijski video, ki je bil prav na naši Facebook strani EPALE Slovenija, premierno predstavljen v petek, 11. januarja. Ste zamudili premiero? Ogledate si ga lahko preko te povezave. V letošnjem letu začenjamo tudi posebno akcijo, s katero vas želimo spodbuditi k sodelovanju in aktivnosti na platformi.

Nagradili bomo vsakega registriranega uporabnika, ki bo k skupnosti izobraževalcev odraslih prispeval s petimi aktivnostmi:

  • pripravo spletnega dnevnika, novice, prispevanje vira ali povabila na strokovni dogodek;
  • komentiranje prispevkov drugih uporabnikov platforme ali spletne pisne razprave, ki jih štirikrat letno vodijo tematski koordinatorji EPALE.

Praktična darilca poklanja Nacionalna podporna služba EPALE Slovenija.

Vsak naslednji sklop aktivnosti (5 aktivnosti) bo nagrajen z dodatnim darilcem, ki uporabnike spodbuja in motivira k sodelovanju.

Ob koncu vseh novosti dodajamo še informacijo o temah, ki bodo zaznamovale prihajajoče mesece na EPALE. V želji, da bi določeno temo bolj razvili in se temeljiteje spoznali z njo, letošnje teme zaznamujejo 2 ali 3 mesece skupaj. Prvo polovico leta bodo zaznamovale naslednje teme:

  • januarja in februarja se bomo posvetili digitalnemu učenju odraslih;
  • marca, aprila in maja se bomo pogovarjali o vzgoji za državljanstvo,
  • junij in julij pa bo zaznamovalo neformalno in priložnostno učenje.

Vabljeni k sodelovanju in prispevanju tematsko obarvanih vsebin!

Nacionalna podporna služba EPALE Slovenija se bo skupaj s partnerji tudi v letu 2019 trudila zbirati najbolj aktualne in zanimive prispevek in ostajati vaš partner pri delu na področju IO.

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS