Z veseljem sporočamo, da je DŠZ dobilo nagrado Fundacije Fit for Life, ki ima sedež v Ženevi. Izbrano je bilo za enega od štirih prejemnikov nagrade, za katere se je potegovalo več kot 350 prijaviteljev iz več kot 80 držav sveta.

Letošnji nagrajenci:

  • The Filo Project (Združeno kraljevstvo)
  • Zeitpolster (Avstrija)
  • Društvo Šola zdravja (Slovenija)
  • ExWell Medical (Irska)

Fundacija vsako leto podeli nepovratna sredstva v višini 100.000 EUR štirim neprofitnim organizacijam ali socialnim podjetjem, ki izvajajo pionirske projekte za spodbujanje vseživljenjske kondicije, mobilnosti in zdravja v starajočih se družbah po vsem svetu. Letos je prepoznala DŠZ kot visoko uspešno organizacijo, inovativno in vplivno na področju aktivnega življenja in zdravega staranja.

V trifaznem postopku je DŠZ fundacijo prepričalo v svojo kakovost in velik učinek na aktivno življenje starejših, članov društva ter potencial za razvoj društva.  Fundacija bo zagotovila večletno podporo in mednarodno prepoznavnost projekta društva, v družbi drugih visokokakovostnih projektov, ki spodbujajo vseživljenjsko telesno pripravljenost in zdravje ljudi v hitro starajočih se družbah po vsem svetu.

Društvo Šola zdravja je s fundacijo sklenilo 3-letno partnerstvo z možnostjo dolgoročnega sodelovanja. Večletna podpora bo društvu omogočila postopno širjenje programov in ozaveščanje javnosti o pomenu zdravega staranja. V okviru projekta bo poudarek na razvijanju področja prostovoljcev, strokovnega kadra in promocijske aktivnosti društva. Fundacija bo redno spremljala uspešnost in vpliv nepovratnih sredstev.

Nagrado sta od ambasadorjev Fit for Life, donatorjev in partnerskih organizacij v Ženevi prevzela predsednica društva Zdenka Kavčič in član Upravnega odbora društva, Matjaž Marinček.

V Društvu Šola zdravja se bomo trudili, da bo nagrada obogatila aktivno življenje naših članov.

Ana Pirih (ana.pirih@solazdravja.si), Društvo Šola zdravja

Skip to content