Parado učenja, ki je v sredo, 15. maja – na polulano Zofko, torej v dežju, potekala v Slovenj Gradcu, smo zaznamovali s sloganom – »Mar mi je.« Festivalski del parade »Sejem vrednot« je potekal v MKC Slovenj Gradec. MOCIS-ove partnerske organizacije (več kot 30 od skupno več kot 60 partnerjev in podizvajalcev) so se predstavljale na stojnicah s spremljajočimi delavnicami in drugimi aktivnostmi. Glasbeni gostje, ki »jim je mar«, so bili Jadranka Juras in duo Okustični ter raper Zlatan Čordić – Zlatko. Spremljevalni program je otrokom ponujal pravljični kotiček, odraslim pa odprtje likovne razstave članov UTŽO, ki deluje na MOCIS-u, in kozmopolitsko kavarniško klepetalnico v angleškem in nemškem jeziku. Videli smo filme, ki so jih posneli na osnovni šoli za otroke s posebnimi potrebami. Članice ŠK so tudi tu, kot že mnogo let, pletle copatke za novorojenčke slovenjgraške porodnišnice. VGC Andeški hram je ta dan še bolj na široko odprl svoja vrata. Na popoldanski okrogli mizi sta sodelovali vsem znana bivša varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in predsednica društva Ekologi brez meja ter Slovenka leta 2018 Urša Zgojznik. Obe sta povedali, za kaj je mar njima.

Na dan Učečih se skupnosti nam jo je zagodel dež. Korošci smo trmasti in vztrajni, zato smo v petek, 17. maja, nadaljevali s Parado po paradi v Slovenj Gradcu. Realizirali smo pripravo in izvedbo živega napisa »MAR MI JE«. Pri pripravah in izdelavi so nam izdatno pomagali udeleženci programa PUM-O Slovenj Gradec, res živega pa so ga naredili otroci Druge osnovne šole in Vrtca Slovenj Gradec.

Zofka je mimo, sonček se je prikazal izza oblakov in planin – poletje prihaja! Živele počitnice v Slovenj Gradcu!

Janja Bartelj (janja.bartelj@mocis.si), MOCIS

© 2017-2020 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog