Macarena počitnice so se začeli v ponedeljek, 8. julija. V dogajanje je bilo vključenih 20 prostovoljk iz Španije, učenci iz Osnovne šole Spodnja Šiška in štirje mladi z mentorjem Emiliem iz programa PUM-O. Skupaj smo se zelo zabavali.

Jutra smo začenjali ob pol devetih, ko je ekipa Pumovcev krenila proti Osnovni šoli Spodnja Šiška. V telovadnici smo se vsi skupaj usedli v krog ter se dogovorili, kako bo potekal dan. Nato smo razdelili vseh 23 učencev v skupine po starosti.

Kaj smo počeli?

Plezali smo po plezalni steni, preizkušali igrala, plesali različne plese na špansko glasbo (macarena, la tetera, la kučara), učili smo se, kako se predstaviš v španskem jeziku, imeli vodne igre, igre z žogo, izdelovali smo zapestnice, kazala za knjige in risali. Vse je potekalo v sproščenem in prijateljskem vzdušju.

Všeč mi je bilo, da smo se lahko v poletnem času potepati po šolskih hodnikih, da smo spoznali otroke, predvsem pa španska dekleta. Moje zadolžitve so bile povezane z birokracijo (beleženje prisotnosti otrok, pobiranje soglasij, skrb za nemoten potek počitnic, pomoč pri tehnologiji). Pri svojem delu sem užival, navdalo me je z navdušenjem. Če bi lahko kaj spremenil, bi Macarena počitnice podaljšal.

Matic (Matias), PUM-O

Nika Dokl in Matic Dokleja (pum-o@ic-geoss.si), PUM-O Ljubljana

© 2017-2020 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog