Že skoraj mesec in pol zaposleni na ZLU ponovno delamo od doma, na daljavo. Ljudje smo v teh zanimivih (beri: stresnih) časih še posebno ranljivi. Pogrešamo družbo sodelavcev, zato  smo razmišljali, kako  lahko ostanemo povezani še drugače, ne samo preko službenih sestankov na daljavo, telefona in e-pošte. V prvem valu korone so nas družili fotografski izzivi – razgledi iz domačih pisarn, zato smo sklenili, da se tudi tokrat lotimo ekipnega izziva za povezovanje in dobro voljo. Obenem pa s tem pokažemo, da tudi sami živimo, to kar učimo druge – VŽU, vključevanje in sodelovanje. V naboru izzivov je bil z minimalno večino izglasovan kulinarični. Športni in bralni izziv ter vaje hvaležnosti za boljše življenje bodo na vrsti kdaj drugič.

Dogovorili smo se, da vsak pripravi jed, ki mu predstavlja izziv, fotografira postopek in izdelek  skupaj z receptom odda za to odgovorni sodelavki. Do konca decembra dvakrat tedensko objavljamo fotografije svojih izdelkov  na Facebooku ZLU. Sodeč po dosegu in všečkih je bil namen dosežen. Doslej smo z našimi sledilci in ljubitelji učenja delili postopek in recept za prave bosanske lepinje, kvinojine polpete s korenčkom, sirnico in mileram torto brez peke. Pri izboru receptov so nas vodili enostavnost in primernost za vsakega, ne glede na kuharsko predznanje. Ugotovili smo, da pri izzivu uživamo, predvsem pa, ker ne vemo vnaprej, kaj bo objavljeno, ob torkih in četrtkih nestrpno preverjamo, kaj slastnega je pripravil sodelavec oz. sodelavka.

Na koncu bo nastala mini e-knjižica receptov po izboru zaposlenih, ki jo bomo delili z ljubitelji kulinarike in VŽU.

Polona Trebušak (Polona.trebusak@zlu.si), ZLU