Kje lahko dokončam šolanje? Kako izbrati pravo šolo? Kje se lahko naučim tujega jezika? Kje se lahko vpišem v delavnice javnega nastopanja? Kje lahko več izvem o zdravi prehrani? … September je mesec, ko si takšna vprašanja zastavimo pogosteje kot sicer. In odgovore pogosto poiščemo na spletu.

Da bi vam olajšali iskanje odgovorov, smo na ACS zbrali informacije o različnih izvajalcih izobraževanja in učenja za odrasle ter njihovi izobraževalni ponudbi v tem šolskem letu. Objavili smo jih na spletni strani Kam po znanje. Trenutno lahko iščete med več kot 150 ustanovami, ki ponujajo skoraj 3.000 programov za pridobitev formalne izobrazbe ter neformalnega izobraževanja in usposabljanja za delo in prosti čas. Izvajalci izobraževanja stalno dopolnjujejo in posodabljajo svoje objave. Ponudba izobraževanj se torej iz dneva v dan spreminja in povečuje. Različni izvajalci prirejajo vsebinsko zelo raznovrstne programe za različne ciljne skupine odraslih.

Tudi vi izvajate programe izobraževanja in usposabljanja? Registrirajte se na strani Kam po znanje, vpišite izobraževalno ponudbo in jo predstavite najširši javnosti.

Spletna stran je namenjena tudi vam, svetovalci v svetovalnih središčih za izobraževanje odraslih, kot dodatna pomoč pri informiranju in svetovanju posameznikom pri njihovi odločitvi in izbiri izobraževanja in učenja.

Poleg informacij o ponudbi izobraževanja in učenja na spletni strani objavljamo tudi druge koristne informacije o izobraževalnih možnostih, zanimive novice in aktualno dogajanje v izobraževanju odraslih. V rubriki Kotiček EPALE pa vam, izobraževalci odraslih, ponujamo zanimive izobraževalne programe, namenjene vašemu nadaljnjemu kariernemu razvoju ter osebnostni rasti.

Erika Brenk (erika.brenk@acs.si), ACS

© 2017-2020 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog