Na voljo nova Zbirka virov EPALE

Kot morda veste, je eden od tematskih sklopov v letu 2023 osvetljeval spretnosti za demokratično življenje. V tej, povsem novi zbirki virov, smo sledili poti, po kateri lahko krmarimo med številnimi vsebinami, ki obravnavajo to temo in so objavljeni na platformi. Zbirka virov združuje koščke mozaika, ki smo ga skupaj ustvarjali, ko smo razmišljali o spretnostih za demokratično življenje, jih izvajali v praksi in o njih razpravljali na EPALE v zadnjih mesecih. Obiščite EPALE in prenesite najnovejšo Zbirko virov!

Nova poročila EPALE

Vsak prvi ponedeljek v mesecu so na EPALE na voljo kratka 15-minutna poročila, Newscast. Nova epizoda oddaje, v kateri predstavimo glavne novosti na EPALE ter v IO je bila na sporedu v ponedeljek, 4. septembra, ob 12. uri. V ospredju je bila prihajajoča konferenca skupnosti EPALE 2023. Ste morda zamudili pretekla poročila? Poiščite jih v arhivu, si jih oglejte in komentirajte.

To še ni vse. Na EPALE je na voljo tudi nekaj novih virov, med njimi poročilo o globalnem spremljanju izobraževanja, zbirka praks na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja za zeleni prehod, brezplačni spletni tečaj o nudenju podpore osebam z demenco pri ohranjanju mentalnega zdravja, na drugih jezikovnih straneh EPALE pa jih najdete še več. Preberete lahko tudi nove zanimive spletne dnevnike, ki naslavljajo zeleni prehod in uvajanje vsebin podnebnih sprememb v neformalno izobraževanje, prečne spretnosti in njihov pomen pri ustvarjanju demokratične družbe. V spletnih dnevnikih ste z nami delili utrinke letošnjih TVU in še veliko zanimivega. V rubriki novice lahko med drugim izveste več o rabi informacijske tehnologije v Sloveniji ter prisluhnete podkastu Digitalna Slovenija. Obiščite EPALE in raziščite nove vsebine.

Vabilo k prispevanju

Se tudi pri vas dogaja kaj zanimivega? Bi želeli predlagati tematski prispevek ali razmišljanje o tokratni temi in ga deliti na EPALE? Vabljeni, da s skupnostjo izobraževalcev odrslih delite morebitne vire, projektne informacije in rezultate. Obiščite platformo EPALE, se registrirajte ali prijavite v svoj uporabniški račun, izberite ustrezno kategorijo (novica, spletni dnevnik, vir ali dogodek) ter predlagajte novo vsebino za objavo! Že objavljene vsebine lahko tudi komentirate. Vabljeni k sodelovanju.

Špela Močilnikar (spela.mocilnikar@cmepius.si), CMEPIUS