Jabolka kakovosti so nagrade, ki jih za dosežke na področju mednarodnega izobraževanja in usposabljanja podeljuje CMEPIUS.

V sredo, 5. 12., je v ljubljanskem hotelu Union potekala svečana, že 13. podelitev omenjenih priznanj. Nagrade so bile podeljene v kategorijah šolskega, poklicnega, visokošolskega izobraževanja ter izobraževanja odraslih, podeljena pa je bila tudi nagrada za posebne dosežke v mednarodnem sodelovanju.

Jabolko kakovosti v kategoriji IO je prejela LU Rogaška Slatina, ki je s svojim projektom Erasmus+ nadgradila način poučevanja njihovih učečih se z uporabo sodobne tehnologije ter uporabo metod poučevanja za odrasle Montessori. Ustanova je postala prepoznavna tudi kot strokovna ter zanesljiva organizacija tako doma kakor tudi v tujini.

Nagrade je podelila državna sekretarka na MIZŠ, Martina Vuk. Podelitev je povezovala Anja Hlača Ferjančič, z glasbenimi vložki pa so jo popestrila dekleta iz Litija in skupina The Takeover, sedanji in nekdanji dijaki Gimnazije Celje Center.

Iskreno čestitamo vsem prejemnikom jabolk kakovosti, ob tem pa naj velja spodbuda k sodelovanju vaše organizacije v aktivnostih programa Erasmus+.

Vabimo vas k udeležbi na seminarjih za potencialne prijavitelje projektov Erasmus+ na področju IO, ki bodo v januarju potekali v Kopru, Mariboru in Novem mestu. Predstavili bomo program in priložnosti sodelovanja, odgovorili pa bomo tudi na vaša konkretna vprašanja.

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS

© 2017-2019 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog