Oktobrska številka glasila Cedefop newsletter uvodoma prinaša zapis o ETPS 2019 (Skills for the future and VET in the world the focus of European vocational skills week 2019). V nadaljevanju poročajo o skupnem simpoziju Cedefopa in OECD, ki je bil 7. oktobra v Parizu. Razpravljali so o zunanjih dejavnikih, ki vplivajo na vajeništvo, in ustreznih načrtovanih rešitvah. Vabijo k ogledu novega videoposnetka o finskem sistemu VET.

Na fotografskem natečaju #CedefopPhotoAward 2019 so med 112 udeleženimi skupinam iz 20 evropskih držav izbrali zmagovalne ekipe iz Avstrije, Hrvaške in Romunije.

Objavljajo zapisa o dveh novih publikacijah: prva predstavlja konceptualni okvir za ustvarjanje zakonitih priložnosti za delovno mobilnost odraslih beguncev (Creating lawful opportunities for adult refugee labour market mobility). Druga v informativnem povzetku predstavi digitalne inovacije, ki ne le spreminjajo delovna okolja in poklicne profile ter vplivajo na učenje in delo ljudi, ampak tudi podpirajo kariero (Not just new jobs: Digital innovation supports careers).

Vse to in še več lahko preberete v 94. številki Cedefopovega novičnika.

Priredila: Nevenka Kocijančič (nevenka.kocijancic@acs.si), ACS