V četrtek, 13. junija, je NSS EPALE na CMEPIUS priredila delavnico za izobraževalce odraslih. Vzdušje je bilo zelo ustvarjalno, kreativne zamisli so švigale, nastajale so uporabne (info)grafike za različne priložnosti.

V dopoldanskem delu delavnice smo udeleženci spoznali Canvo, enostavno spletno orodje za oblikovanje in pripravo različnih (promocijskih) sporočil, oblikovali smo tudi prve grafike v obliki plakata, dopisa, objav za družbena omrežja.

V popoldanskem delu delavnice smo se posvetili pripravi preprostih infografik. Nekateri udeleženci so v izdelke vpletli kar podatke o trenutni delavnici. Izvajalka delavnice, Katja Šircelj, se kot kreativna direktorica ukvarja z vsebinskim urednikovanjem spletnih strani, družabnih omrežij in pripravo komunikacijskih strategij. Ob koncu nam je predstavila osnovne zakonitosti uspešnega sporočanja na spletu.

Na delavnici smo se naučili veliko novega, izdelali smo uporabne promocijske izdelke, ki jih lahko objavimo na spletu ali natisnemo.

Objavili smo jih na FB EPALE Slovenija. Člani NSS EPALE Slovenija bomo veseli, če jih bodo udeleženci tokratne delavnice uporabili tudi ob prispevkih, ki jih pripravljajo za našo spletno platformo.

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS