17. september smo zaposleni na AZM – LU v sklopu TVU namenili tematiki kakovosti. Pripravili smo predvsem aktivnosti, ki prispevajo k povezovanju kolektiva. Tako smo petkovo jutro v eni od večjih predavalnic pričeli s skupno kavo in pogovorom o izpeljavi dneva. Dotaknili smo se aktualnih zadev v zvezi z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Nato smo se razdelili v skupine in se lotili opravil. Ena skupina je poskrbela za zasaditev drevesa pred vhodom v zavod in grmičkov pri stranskem vhodu. Druga se je seznanila s celostnim postopkom priprave kruha z drožmi. Tretja skupina je poskrbela za organizacijo in pripravo zdrave malice. Ko smo opravili delo, smo se ponovno srečali v predavalnici. Predvsem novim sodelavcem smo predstavili osnovne informacije o POKI. Za druge je bila to osvežitev znanja. Nato smo si ogledali spodbudne rezultate anket o zadovoljstvu naših udeležencev v preteklem šolskem letu. Pogovorili smo se tudi o predlogih za izboljšavo. Vsem zaposlenim smo predstavili spletni vprašalnik za ocenjevanje spretnosti SVOS in se dogovorili, da ga izpolnimo.

Sajenje drevesa pred AZM

Nato smo z velikim zanimanjem prisluhnili Renati Bokan. Njeno predavanje je imelo naslov Kako si z razvojem socialne inteligence izboljšamo življenje in odnose? Vsebina nas je tako pritegnila, da smo se dogovorili za nadaljevanje. Menim, da so tovrstne vsebine potrebne, smiselne in koristne, da vemo več in znamo obdržati glavo nad gladino vode v sedanjih okoliščinah.

Dan za kakovost smo zaključili s skupno malico, ki je prebudila kar nekaj naših čutov, in prepotrebnim neformalnim druženjem.

Irena Urankar (Irena.urankar@azm-lu.si), AZM