Ste vedeli, da več kot 60 odstotkov poklicev, ki jih bodo opravljali današnji osnovnošolci, sploh še ne obstaja? ŠC Celje je v okviru dogodka Za poklice prihodnosti v Planetu TUŠ Celje na enem mestu predstavil številne izobraževalne programe, ki mlade pripravljajo na nove potrebe na trgu dela. Namen dogodka pa je bil za izobraževanje navdušiti tudi starejše in jim približati nove tehnologije. Ne vemo namreč, kdaj nam bodo dodatna znanja prišla prav.

Obiskovalci so se med drugim vozili s simulatorjem vožnje, si ogledali sestavo električnega avtomobila, snemali video z dronom in se pogovarjali s humanoidnim robotom Naom. Drugi so se pomerili v upravljanju Lego robotov, se s posebnimi 3D očali sprehodili po virtualnem svetu, preizkusili simulator varjenja, si ogledali aplikativno industrijsko robotiko in se posladkali s spektakularno pripravljenim sladoledom.

Dijaki so za obiskovalce pripravili tudi tematske delavnice: ličenje, izdelava futurističnih frizur in mozaičnega podstavka.

Na dogodku so sodelovale vse srednje šole ŠC Celje (Gimnazija Lava, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja, Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo, Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije) ter Medpodjetniški izobraževalni center.

Animacijski dogodek Za poklice prihodnosti je sicer potekal v okviru projekta Atena V, ki ga sofinancirata ESS in MIZŠ. Namen projekta je med drugim spodbujati vključevanje odraslih v izobraževanje, ki jim bo pomagalo pri iskanju službe, menjavi delovnega mesta ali osebnem razvoju. Za učenje namreč nikoli ni prepozno, ŠC Celje, ki letos praznuje 60 let, pa še nikoli ni ponujal toliko različnih brezplačnih možnosti za izobraževanja in usposabljanja kot zdaj.

Pokličite nas na številko 03 428 58 26 in izvedeli boste več. 

Špela Kumer (spela.kumer@sc-celje.si), ŠC Celje