Pred več kot 20 leti je ACS v Slovenijo prvič pripeljal NLP kot certificirano metodo v komuniciranju in izobraževanju ter sprožil plaz novih pristopov v izobraževanju odraslih in otrok. Od takrat je šlo skozi različna izobraževanja na tisoče udeležencev, ki vnašajo novo paradigmo komuniciranja in učenja v podjetja, šole in zavode.

NLP je praktično naravnan pristop, ki se ga lahko zares naučimo le z aktivno uporabo, vajo, izkustvenim učenjem. Kljub temu za ponavljanje in poglabljanje znanja ter za povezovanje naučenega potrebujemo literaturo. Od leta 1996, ko je pri založbi Sledi izšel prevod knjige Spretnosti sporazumevanja in vplivanja Josepha O’Connorja in Johna Seymourja (priročnik je razprodan), na Slovenskem ni bilo knjige, ki bi pregledno podajala temeljne vsebine NLP in omogočala  tudi samostojno učenje. Odslej je drugače.

Hrvaška mojstrica – trenerka NLP Dragana Mladenović je ob koncu leta 2017 izdala obsežen priročnik Algoritem za uspeh – nevrolingvistično programiranje. Manj kot leto dni po izidu prevod prihaja tudi v Slovenijo.

Algoritem za uspeh je knjiga, ki omogoča bralcu razumevanje in hitro učenje več kot 30 veščin in tehnik NLP, s katerimi lahko izboljša vsa področja svojega življenja. Knjigo odlikuje jasna metodika, ki vsebuje definicije, postopke, praktične primere in osebne izkušnje, zato je namenjena vsem, ki ste že praktiki, mojstri, trenerji ali coachi NLP, in želite poglobiti ali osvežiti svoje znanje, pa tudi tistim, za katere bo to prva informacija o NLP.

Avtorica s svojim praktičnim, a hkrati strokovnim pristopom dokazuje, da je mogoče NLP predstaviti lahkotno, a ne preveč poenostavljeno, praktično, in ne zgolj kot zbirko poceni receptov.

Knjiga vsebuje večino tem s treninga NLP praktika (razen metaprogramov, op. prev.) in številne primere iz prakse, zato jo boste pogosto jemali v roke. Daje konkretna znanja in veščine o načinu uresničevanja možnega, je navodilo za uporabo možganov in razvija zavest, da smo sami odgovorni za svoje življenje.

Pri Dragani je opaziti vrednote, ki vodijo pri delu tudi mene, prevajalko te knjige: strast in ljubezen do dela z ljudmi in neskončno zaupanje v moč človeških potencialov za učenje in rast. Knjiga je dragocen prispevek k drugačni kulturi učenja in sporazumevanja, k zavedanju, da lahko vsak od nas vseživljenjsko spreminja edini svet, ki ga je mogoče spreminjati, namreč svojega notranjega. Šele tako so možne tudi spremembe okrog nas.

Knjiga na skoraj 298 straneh ponuja veščine sporazumevanja, ki nam pomagajo ustvarjati svet, kakršnemu bi vsi želeli pripadati, svet, v katerem komuniciramo iskreno, pristno in z upoštevanjem ekologije, torej skupnega dobrega za vse vpletene.

Če želite preizkusiti učinkovitost veščin in tehnik iz knjige, spoznati NLP ali osvežiti že pridobljene veščine in znanje, lahko knjigo naročite na spletnem naslovu sledi@t-2.net ali na spletni strani www.sledi.si.

Veliko navdušenja in zabave tako pri učenju kot uporabi NLP in te knjige vam želim.

Nada Mulej (sledi@t-2.net), Sledi, d. o. o., Žalec

Skip to content