V glavni zgodbi Cedefop tokrat predstavlja Forum o prehodu na trajnostno gospodarstvo in prihodnosti dela, ki ga je v začetku junija priredila ILO.

Izpostavljamo še izbor drugih novic.

Cedefop je obiskala evropska poslanka Eva Kaili, ki je poudarila potrebo po uveljavljanju evropskega globalnega položaja v smislu tehnološkega razvoja. EU ne more primerjati z ZDA in Kitajsko v smislu poslovnih naložb ali vladne porabe, lahko pa prevzame vodilno vlogo s svojo GDPR o varstvu zasebnosti in človekovih pravic, vrednot, ki so pomembne za evropske državljane.

Maja sta LLLP in Cedefop priredila forum o vlogi centrov za VŽU. Predstavili so posodobljeno orodje za reševanje zgodnjega opuščanja poklicnih šol.

Kako se poklicno izobraževanje in usposabljanje odziva na vse večjo digitalizacijo dela? V začetku junija so Cedefopovi strokovnjaki v Berlinu predstavili rezultate raziskave o spretnostih in delovnih mestih.

Vse to in še več preberite v novičniku Cedefop, ki izhaja mesečno, in na spletni strani agencije, kjer se lahko naročite na novice.

Priredila: Ana Peklenik (ana.peklenik@acs.si), ACS

© 2017-2019 Andragoški center Slovenije

Izdajo glasila e-Novičke denarno omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

ISSN 2591-1325

KOLOFON: Založnik: Andragoški center Slovenije, Šmartinska 134a, 1000 Ljubljana | Urednica: Ana Peklenik (T: 01 5842 575, E: ana.peklenik@acs.si) | Odgovorna urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567, E: zvonka.pangerc@acs.si) | Drugi člani uredniškega odbora: mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, dr. Tanja Možina, mag. Tanja Vilič Klenovšek in mag. Margerita Zagmajster | Jezikovni pregled: Ana Peklenik | Spletna rešitev: Franci Lajovic | Korektorici: Erika Brenk, mag. Zvonka Pangerc Pahernik | Oblikovanje: Larisa Hercog