Z odličnimi gostitelji nacionalnega odprtja TVU 2018, osebjem Knjižnice Šmarje pri Jelšah in njihovimi partnerji, smo 11. maja uspešno odprli letošnji festival učenja. Takoj zatem se je po vsej državi začelo nizati na stotine dogodkov TVU. Med njimi je veliko splošne in medijske pozornosti poželo 16 izpeljav Parade učenja (ena od njih je že dokumentirana v rubriki Kotiček je vaš), o čemer pričajo tudi barviti zapisi na družbenih omrežjih. Akcija Učenje in kultura z roko v roki je imela svoj osrednji dogodek – omizje o prihodnosti folklorne dejavnosti (17. 5.). Na Dan starejših (18. 5.) pa smo prisluhnili zanimivim govorcem na temo Izzivi vseživljenjskega učenja starejših odraslih.

 

 

Prav ta tema bo doživela svoje nadaljevanje, in sicer na 22. Andragoškem kolokviju. Tudi letos ga prirejamo na lokalni ravni, in sicer ga soorganizirata ACS in LU Jesenice. Tema kolokvija je Pomen ključnih kompetenc za kakovostno življenje starejših odraslih. Obdelali jo bomo z vidika udeležencev – starejših odraslih ter organizatorjev, izobraževalcev in svetovalcev. Pripravljamo tudi druge kakovostne prispevke, zato vas vabimo, da se 7. junija tega osrednjega strokovnega dogodka TVU udeležite v čim večjem številu. Več o kolokviju z možnostjo spletne prijave je na voljo na spletni strani dogodka.

Vsem soustvarjalcem TVU želimo bogate odzive na vaša prizadevanja, udeležencem pa pridobitev čim več novih znanj, spretnosti in prijateljstev. Pa še povabilo, da naše vtise o številnih obrazih TVU 2018 strnemo v naslednjih izdajah e-Novičk.

Mag. Zvonka Pangerc Pahernik (zvonka.pangerc@acs.si), ACS