Svetovalno središče Postojna je iskalcem zaposlitve, mladim in delodajalcem nudilo informativno in svetovalno podporo o možnostih izobraževanja ter načrtovanju in razvoju kariere.

Kolaž fotografij s sejma

LU Postojna je 14. aprila sodelovala na zaposlitvenem sejmu, ki ga je ZRSZ, OS Koper organiziral v Areni Bonifika. Rekordno število, preko 70 razstavljavcev, je obiskovalcem iz obmejnih regij Slovenije, Italije in Hrvaške predstavljalo možnosti izobraževanja, zaposlovanja in razvoja kariere.

Ob odlični obiskanosti in živahnem vrvenju, značilnih za primorsko odprtost, smo obiskovalcem predstavili, kakšno podporo nudi svetovalna dejavnost v javni službi odraslim, ki se odločajo za izobraževanje, poklicno prekvalifikacijo ali karierni in osebni razvoj. Izpeljali smo krajše svetovalne razgovore, prikazali uporabo strokovnih pripomočkov, ki uporabnikom olajšajo premislek o njihovi nadaljnji poti in s kreativnimi orodji spodbujali drugačen pogled na njihovo trenutno situacijo. Sodelovali smo pri predstavitvah deficitarnih poklicev in razkrivali poti, ki vodijo do njih. Zanimanje je bilo izjemno. Svetovalna ekipa je bila k sreči dovolj okrepljena, da je zmogla zadostiti željam vseh obiskovalcev. Poleg svetovalne dejavnosti se je pod okriljem ljudske univerze na sejmu predstavljal tudi program PUM-O, ki je med mlajšimi brezposelnimi prav tako pritegnil veliko zanimanja. Organizatorjem se zahvaljujemo za vabilo in se podobnih priložnosti nadejamo tudi v prihodnje.

Erika Švara (erika.svara@zavod-znanje.si), Zavod Znanje Postojna