V prejšnji številki e-Novičk ste lahko prebrali naš prispevek o regijskem sodelovanju med nacionalnimi podpornimi službami s področja Balkana. Marca smo se namreč skupaj s predstavnicami slovenskih organizacij za izobraževanje odraslih mudili na EPALE regijski konferenci, ki je bila v Črni gori.

Tokrat pa je naša Nacionalna podporna služba gostila študijski obisk – v začetku aprila so nas obiskale 3 predstavnice Nacionalne podporne službe EPALE iz Litve. Dvodnevni obisk je bil namenjen izmenjavi izkušenj pri upravljanju platforme in animaciji njenih uporabnikov.

 

Gostje smo sprejeli na CMEPIUS in jim predstavili delovanje naše Nacionalne podporne službe, nato pa obiskali tudi naše partnerje, kolege z ACS.

Uvodoma je Darijan Novak gostjam predstavil organiziranost, vizijo ter poslanstvo ustanove, nato pa spregovoril tudi o priznanjih za promocijo znanja in učenja, ki jih podeljujejo vsako leto. V nadaljevanju je mag. Zvonka Pangerc Pahernik predstavila EPUO in TVU, ki bo letošnjega maja praznoval že 23. rojstni dan.

Spregovorili smo tudi o povezovanju in sodelovanju, ki je vidno na platformi EPALE. Foto utrinke študijskega obiska si lahko ogledate na Facebooku EPALE Slovenija. Študijski obiski nudijo priložnost za medsebojno učenje in izmenjavo izkušenj, zato se že veselimo tudi obiska kolegov z Madžarske v mesecu maju.

Maruša Bajt (marusa.bajt@cmepius.si), CMEPIUS